Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Έχεις δύο μέρες μπροστά σου να σκεφτείς...

Από την Κυριακή το βράδυ και μετά, δεν υπάρχει δεν ήξερα, δεν άκουσα, παρασύρθηκα ή έκανα λάθος. Αυτό που θα ψηφίσεις, αυτό θα βρεις μπροστά σου ή καλύτερα θα το ζεις για πολλά χρόνια!

Τα πράγματα είναι απλά. Ψηφίζεις ή ΝΔ (και παίρνεις "δώρο" το ΠΑΣΟΚ) με όλα τα επακόλουθα που θα αναφέρουμε παρακάτω ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης που 4 χρόνια είχαν πιει το αμίλητο νερό (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25,) ή ψηφίζεις κάποιο "μικρό" ή νέο κόμμα ελπίζοντας ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικαιώσει τις προσδοκίες σου για ένα καλύτερο μέλλον για εσένα και τα παιδιά σου.

Δεν χρειάζονται ούτε μαθηματικοί τύποι, ούτε κομπιουτεράκια, ούτε να ξεσκονίσεις εγκυκλοπαίδειες, ούτε να έχεις 10 πτυχία. Αν πιστεύεις ότι η ζωή σου βελτιώθηκε στα 4 χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, αν τα οικονομικά σου πήραν την ανηφόρα, αν ένιωσες περήφανος σαν Έλληνας με την εξωτερική πολιτική της πατρίδας σου, ναι ψήφισε την ΝΔ.

Επίσης αν πιστεύεις ότι με κυβέρνηση την ΝΔ, δεν θα υπάρχει ακρίβεια σε καύσιμα, ενέργεια και αγαθά. Αν πιστεύεις ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Αν πιστεύεις ότι η Δημοκρατία θα "ανθήσει" επί ΝΔ και δεν θα έχεις lockdown, υποχρεωτικότητες, πρόστιμα και υγειονομικά απαρτχάιντ. Αν πιστεύεις ότι θα αποκτήσεις δια μαγείας ασθενοφόρα και νοσοκομεία. Αν πιστεύεις ότι θα έχεις πυροσβεστικά μέσα και δεν θα καίγεται τα καλοκαίρια η Ελλάδα. Αν πιστεύεις ότι δεν θα ξαναζήσεις τραγωδίες όπως στα Τέμπη. Αν πιστεύεις ότι οι νέοι μας δεν θα φεύγουν πια στο εξωτερικό και θα μεγαλουργούν στην μητέρα Ελλάδα. Αν πιστεύεις ότι η παράνομη μετανάστευση θα σταματήσει και θα νιώθεις πιο ασφαλής μέσα στην χώρα σου. Αν πιστεύεις ότι το Αιγαίο θα παραμείνει ελληνικό. Και αν πιστεύεις ότι ένα πολιτικό κόμμα που θα κατακτήσει αυτοδυναμία 160-180 βουλευτών (που θα ζήλευαν όλοι οι μεγάλοι δικτάτορες του παρελθόντος) θα σεβαστεί τα δικαιώματα σου. Ε, τότε ψήφισε με τα χίλια ΝΔ. Ούτε καν να σκεφτείς τίποτα άλλο!

Αν όμως κάπου μέσα βαθιά στην ψυχή σου, υπάρχει η αμφιβολία ότι όλα αυτά είναι απλά ένα κουτί με όμορφο και εντυπωσιακό περιτύλιγμα και μέσα του υπάρχει το ψέμα, ο αυταρχισμός, η αδικία, μην το ρισκάρεις. Μην ρισκάρεις την ζωή σου και το μέλλον της οικογένειας σου. Οι επιλογές σου πολλές και ναι φυσικά υπάρχει ρίσκο, αλλά αυτό το ρίσκο δεν θα επηρεάσει τόσο όσο η επιλογή να δώσεις παντοδυναμία στη ΝΔ. Δεν πρόκειται να κάνουν κυβέρνηση τα "μικρά" κόμματα. Αλλά μπορούν αν μπουν στην Βουλή, να βάλουν ένα φρένο στην αλαζονεία και υπεροψία μιας παντοδύναμης ΝΔ, να ακουστεί μία άλλη φωνή που μπορεί να είναι η δικιά σου.

Έχεις δύο μέρες μπροστά σου να σκεφτείς...

* Φωτογραφία από Gino Crescoli από το Pixabay