Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Σαν να έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση...

Με μια δυσάρεστη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το πρωί οι αθλούμενοι στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης (2ο αθλητικό κέντρο Κατερίνης).

Οι κάδοι σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από την είσοδο του αθλητικού κέντρου είχαν αναποδογυριστεί από κάποιους και η εικόνα μαζί με την μυρωδιά των σκουπιδιών ήταν ιδιαίτερα άσχημη.

Οι υπεύθυνοι του Β΄ ΔΑΚ ενημέρωσαν τον Δήμο Κατερίνης που επιλήφθηκε άμεσα του θέματος και υπάλληλοι του καθάρισαν τον χώρο και έβαλαν τους κάδους στις θέσεις τους.

Αρχίζει να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Το τελευταίο διάστημα (δεν γνωρίζουμε αν συνδέονται μεταξύ τους αυτά τα γεγονότα), σε γειτονιές της πόλης, αρκετοί είναι οι κάδοι σκουπιδιών των κατοίκων αλλά και ανακύκλωσης του Δήμου Κατερίνης, που βρίσκονται αναποδογυρισμένοι και χτυπημένοι.

Κάτοικοι μας είπαν ότι πρόκειται για παρέες νέων παιδιών (ίσως ανήλικοι) που τις βραδυνές ώρες με ποδήλατα, περνούν γρήγορα, τους αναποδογυρίζουν, τους πετάνε στον δρόμο και μετά εξαφανίζονται στα σκοτάδια, ενώ κάποιοι από τους κάδους έχουν σπάσει. Ποιος θα πληρώσει αυτούς τους κάδους;

Γνωρίζουμε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και ιδίως τις βραδυνές ώρες και σε όλες τις γειτονιές, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Προχθές σε γειτονιά της πόλης μας, κάδος συμπολίτη μας γεμάτος με σκουπίδια βρέθηκε πεταγμένος στην μέση του δρόμου. Με κάποιο τρόπο πρέπει αυτοί οι "πιτσιρικάδες" να καταλάβουν ότι η "ενέργεια" που βγάζουν με τις μαγκιές τους δεν τους προσφέρει κάτι το ξεχωριστό και ούτε είναι πράξη αντίστασης, εφηβείας ή ότι άλλης χαζής δικαιολογίας μπορούν να σκεφτούν. Ίσα ίσα που επιβαρύνουν οικονομικά πολίτες που δεν ευθύνονται σε κάτι.