Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Πώς κάνεις την Ελλάδα μεγάλη ξανά. Αν θέλεις φυσικά...

22 μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα αυτό το ΣΟΚ που χρειάζεται ώστε να ξεφύγει από την μιζέρια που μας έχει οδηγήσει η πολιτική των κυβερνήσεων.

Επισυνάπτονται και κάποιοι από τους οικονομικούς πόρους που θα προκύψουν από την εφαρμογή των μέτρων.

Ειλικρινά πείτε μας, έχετε δει κάποια από τα παρακάτω μέτρα στο προεκλογικό πρόγραμμα των πολιτικών κομμάτων; Τουλάχιστον των λεγόμενων "μεγάλων" κομμάτων;

* Για το αν είναι εφικτό να προχωρήσει μία ελληνική κυβέρνηση στην πραγματοποίηση όλων των παρακάτω μέτρων, η απάντηση είναι απλή: Ναι, αν θέλει...

➤ Τα μέτρα:

1. Δωρεάν παραχώρηση για 100 χρόνια σπιτιών και γης στην περιοχή του Έβρου και στων ακριτικών νησιών και επιχορήγηση 100% δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής σε ελληνικές οικογένειες. Μετά την πάροδο αυτής της χρονικής περιόδου, τα σπίτια και η γη θα πηγαίνουν στην κατοχή των οικογενειών και αφού θα αποδεικνύεται η χρήση τους με τα απαραίτητα τιμολόγια ρεύματος, νερού, κ.α. και φυσικά διαφόρων δειγματοληπτικών ελέγχων.

2. Δημιουργία σε κάθε νομό, ενός τουλάχιστον εργοστασίου που θα εξειδικεύεται στον τομέα της παραγωγής-κατασκευής-μεταποίησης. Δεν είναι δυνατόν να εισάγουμε ρούχα από Τουρκία, σπίρτα από Αίγυπτο και διάφορα άλλα που μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας.

3. Κατάργηση κάθε φόρου στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

4. ΣΤΟΠ σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

5. Απαλλαγή φορολόγησης για οικογένειες με 2+ παιδιά. Αύξηση επιδομάτων παιδιών.

6. Δημιουργία μεγάλων αγρο-κτηνοτροφικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

7. Δημιουργία κρατικού αλιευτικού στόλου.

8. Κρατικοποίηση των μεγάλων ΔΕΚΟ, Οργανισμών, επιχειρήσεων. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, κ.α εταιρίες στον πλήρη έλεγχο του κράτους.

9. Δημιουργία κρατικής αεροπορικής εταιρίας.

10. Επαναφορά όλων των λιγνιτικών μονάδων ενέργειας

11. Δημιουργία αμυντικής-στρατιωτικής βιομηχανίας και ναυπηγείων.

12. Δημιουργία κρατικών ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων. Δυνατότητα στους Δήμους να δημιουργούν και αυτοί τουριστικές μονάδες στις περιοχές τους.

13. Επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τις βάσεις στο ελληνικό έδαφος.

14. Έξοδος από την Ε.Ε. και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα (Δραχμή)

15. Καταγγελία του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας και οριστικό πάγωμα πληρωμών στους δανειστές.

16. Συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου που θα διερευνήσει τις ευθύνες πολιτικών και μη προσώπων για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια. Δήμευση των περιουσιών όσων κριθούν ένοχοι.

17. Συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου που θα διερευνήσει ευθύνες σε πολιτικούς και γιατρούς για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

18. Κατάργηση της ΑΑΔΕ και κάθε λογής "ταμείων" και "υπερταμείων"  είσπραξης-διαχείρισης εσόδων και επανασύσταση της εφορίας υπό την κρατική εποπτεία.

19. Σύσταση κρατικών εταιριών εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.

20. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

21. Δωρεάν Υγεία για όλους.

22. Δωρεάν Παιδεία για όλους, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές-φοιτήτριες.


➤ Οι πόροι:

1. Από τις δόσεις των ληστρικών δανείων των μνημονίων.

2. Τα έσοδα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας.

3. Τα έσοδα από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις-οργανισμούς και ΔΕΚΟ που θα περιέλθουν ξανά στην κυριότητα του κράτους.

4. Το θετικό ΣΟΚ στην οικονομία και στην αγορά από την κατάργηση φόρων, που θα επιτρέψουν στον πολίτη να ξοδέψει, κάτι που τώρα δεν μπορεί να το κάνει με τίποτα, γιατί δεν του περισσεύουν από τους φόρους καθόλου χρήματα.

5. Τα έσοδα από την παραγωγή δικών μας στρατιωτικών υλικών, την πώληση τους σε τρίτες χώρες, και την απεξάρτηση μας από κοστοβόρα ξένα οπλικά συστήματα, όπως και από την λειτουργία των ναυπηγείων μας.

6. Από την επανεκκίνηση της κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της αλιείας.