Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ποιος θα μας "σώσει" από τη "νόσο X"; Και ποιος θα μας σώσει από τους "σωτήρες" μας;

Το τελευταίο διάστημα μιας και η ιστορία με τον κορονοϊό δεν πουλάει πια, ξεκίνησε ένα νέο αφήγημα με έναν νέο ιό, τη "νόσο Χ".

Κοινός παρανομαστής και των δύο, η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινής γνώμης και η προετοιμασία της ώστε να δεχτεί χωρίς αντίδραση τα ίδια ή ακόμα χειρότερα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού ή ακόμα ένα νέο εμβόλιο, υποτίθεται για την περιορισμό της "νόσου".

Πρόκειται για μία θεωρητική εκτίμηση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, η οποία όμως περιέργως έχει ζωντανέψει και παρουσιάζεται στους ανθρώπους λες και υπάρχει όντως αυτή η "νόσος" και είναι μία πραγματική απειλή.

Τι μας λένε οι "ειδικοί": Έχουν βρει τον τρόπο μετάδοσης και από ποια ζώα θα μας έρθει, οικόσιτα ή άγρια, αλλά θα είναι σίγουρα… ζώα. Τώρα αν δεν είναι... σίγουρα από τα ζώα, θα είναι ή από εργαστήρια τεχνητός ιός, ή κάποιος ιός που βρίσκεται… θαμμένος στους πάγους. Έχουν υπολογίσει ακόμα και το πότε θα μας επισκεφτεί, κάπου στο 2024. Έχουν βρει την συμπτωματολογία, το ποσοστό θνησιμότητας, αλλά δεν ξέρουν ποια είναι η ασθένεια (αν θα είναι ιός, βακτήρια, μύκητας, κ.α.).

Δηλαδή ξέρουν τα πάντα εκτός από το ποια θα είναι η ασθένεια!

Ήδη κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν και "αγκαλιάζουν" αυτό το φανταστικό αφήγημα (ούτε ο Ιούλιος Βερν θα το είχε φανταστεί), με πρώτη από όλες την δικιά μας. Βλέπουμε τον τελευταίο μήνα την παρέλαση από τα κανάλια "ειδικών" που κρούουν τον "κώδωνα του κινδύνου", ώστε να προετοιμαστούμε, να μην χαλαρώσουμε και να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα ότι μέτρο μας φέρουν. Χαρτάκια, sms, πρόστιμα, περιορισμοί κ.α. Εκτός αν έχουν στην ατζέντα τους μέτρα που δεν έχουμε δει ακόμα...

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν την απόλυτη εξουσία και πλειοψηφία στα κοινοβούλια και να υπάρχουν και άλλοι, περισσότεροι πολιτικοί σχηματισμοί που θα ελέγχουν, θα ακούγεται η φωνή τους και θα μετριάζουν την απολυταρχική διάθεση των κυβερνήσεων για επιβολή μέτρων που θα θέσουν σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εικόνα μίας ισχυρής κυβέρνησης με απόλυτη πλειοψηφία, τρομάζει για το τι είναι ικανή να κάνει, ενώ η υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας σε ένα πολιτικό κόμμα διαφθείρει πρώτα τα στελέχη του, που γίνονται δυνάστες, μικροί δικτάτορες κάτι σαν μικροί Θεοί. Και αυτό δεν είναι καλό για την κοινωνία.

Στην Ελλάδα και στην προηγούμενη βουλή, η αντιπολίτευση ήταν απούσα, άφωνη και άβουλη. Ότι θέλησε να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ το πέρασε χωρίς καμία δυσκολία, χωρίς καμία αντίσταση. Αν η εικόνα παραμείνει η ίδια και μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με την ΝΔ να κατακτά την εξουσία με μεγάλο ποσοστό, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για την κοινωνία. Είναι ανάγκη να έχουμε στη βουλή περισσότερα πολιτικά κόμματα, με την ελπίδα ότι έστω ένα από αυτά θα πάρει το μέρος του λαού, του φτωχού, του αδικημένου.

Όπως πάντα η επιλογή είναι δική σας, εσείς επιλέγετε τον σωτήρα σας, εσείς επιλέγετε τον δυνάστη σας...

* Φωτογραφία από HANSUAN FABREGAS από το Pixabay