Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Καπνικός Σταθμός. Συναυλία jazz Απόστολος Λεβεντόπουλος ΤΡΙΟ

Η jazz έχει την τιμητική της στο φετινό πρόγραμμα του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023.

Το σύνολο «Απόστολος Λεβεντόπουλος-ΤΡΙΟ» θα μας ταξιδέψει στους ρυθμούς της μουσικής την οποία χαρακτηρίζει ο συνθέτης και πιανίστας της jazz, Τελόνιους Μονκ, ότι η … jazz είναι Ελευθερία.

Η συναυλία θα υλοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, τον τόπο δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στις 9:30 μ μ.

Το γκρουπ με την επωνυμία «Απόστολος Λεβεντόπουλος-ΤΡΙΟ» κινείται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ και bebop μουσικής, και παρουσιάζει συνθέσεις του, οι οποίες επιχειρούν να συνδυάσουν την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, και τον λυρισμό της τζαζ κιθάρας με τον εκρηκτικό ήχο του Organ Trio.

Το σχήμα υπάρχει από το 2019, και έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας. Ο πρώτος δίσκος του γκρουπ με τίτλο "After the Spirit" κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2022.

Η τζαζ είναι ένα μουσικό είδος που αποτέλεσε εξέλιξη της λαϊκής αμερικανικής μουσικής κατά τον 19ο αιώνα, με αφρικανικές καταβολές. Περιλαμβάνει αρκετά μουσικά είδη που στηρίχτηκαν σε ένα κοινό σκεπτικό κατασκευής, τον μερικό ή και ολικό αυτοσχεδιασμό. Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και διεθνή αναγνωρισιμότητα κατά τη δεκαετία του 1920.

Τα μέλη του συνόλου. Απόστολος Λεβεντόπουλος-κιθάρα, Γιώργος Κοντραφούρης-hammond organ, Αλέξανδρος Κτιστάκης-ντραμς.

Τα βιογραφικά των Καλλιτεχνών

Ο Απόστολος Λεβεντόπουλος είναι κιθαρίστας με πτυχίο κλασικής κιθάρας και Bachelor σε Jazz Performance από το Berklee College of Music. ‘Εχει παίξει με πολλούς γνωστούς έλληνες και ξένους jazz μουσικούς (Gilad Atzmon, Sean Corby, Alex Foster, Marek Patrman, Logan Richardson, Rex Richardson, Peter Slavov, Dayna Stephens, Erik Vermeulen, Jason Yarde κ.α.), σε jazz, funk και ethnik σχήματα, έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού (Η.Π.Α., Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α.), και έχει εκτενή δισκογραφία ως session μουσικός. Έχει γράψει, ενορχηστρώσει και ερμηνεύσει μουσική σε πολλές παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Θεαμάτων, Oktana, Dameblanche, Fingersix, Θεατρική Εταιρία Πόλις, Creo Dance Company κ.α.). Διδάσκει Τζαζ Κιθάρα, Τζαζ Θεωρητικά και Τζαζ Ιστορία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης κατέχει Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Mark Johnson, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, David Liebman, Eric Alexander, Lou Donaldson, Jamie Hadad, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Sheila Jordan. Με πλούσια δισκογραφία, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Είναι Λέκτορας στο τμήμα Μουσικών σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης σπούδασε στην Αθήνα μοντέρνα μουσική με κατεύθυνση drums jazz performance. Κατέχει Master's Degree στη Μουσική Ερμηνεία από το Ιόνιου Πανεπιστήμιο. Έχει συνεργαστεί με τους Anthony Jackson, Eric Marienthal, Bireli Lagrene, Tony Lakatos, Bob Francheschini, Brett Garsed, Mark Murphy, Frank Gambale, Mitchel Forman, Alex Foster, Dave Friedman, Bobby Few, Mike Miller, Abram Wilson, Miles Griffith, Greg Beily. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ηχογραφήσεων jazz και Ελληνικής μουσικής σκηνής. Διδάσκει στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι Διευθυντής σπουδών στο Lab Music Education της Αθήνας.

Γενική είσοδος 10 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

1. Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)

2. Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

3. Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)

4. Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ. Αλεξάνδρου 47 (2351029380)

5. Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)

6. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.