Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ο Γεράσιμος Σκληρός εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Κ.Π.- Ο.Τ.Α.)

Ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Γεράσιμος Σκληρός εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Κ.Π.- Ο.Τ.Α.).

Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Κ.Π.-Ο.Τ.Α.), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 7ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, το οποίο διεξήχθη στις 23-7-2023 στην Αθήνα, εξελέγη ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Γεράσιμος Σκληρός, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 21 υποψηφίων αντιπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων από όλη τη χώρα.

Στην συνέλευση συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων από 15 καλλιτεχνικά σωματεία και συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν μία σειρά από σημαντικά θέματα για τον κλάδο όπως η διαβάθμιση, αναβάθμιση και ανωτατοποίηση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αναβάθμιση υποδομών ωδείων μουσικών σχολών κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κος Σκληρός ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, που τον τίμησαν με την ψήφο τους στο 7ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Κ.Π.-Ο.Τ.Α.) και τον ανέδειξαν μέλος του νέου Δ.Σ.: «Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις από κοινού με τους συναδέλφους μου ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των καλλιτεχνών, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Είναι σημαντικό να ενδυναμώσουμε και να αναδείξουμε το ρόλο και τη σημασία του έργου των καλλιτεχνών στην τοπική αυτοδιοίκηση και να προσπαθήσουμε να καταδείξουμε την αναγκαιότητα του στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας».