Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Να χτιστεί καινούργια Βουλή!

Δεν χωρούσαν στα έδρανα τους οι... 64 υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην σημερινή ορκωμοσία τους.

Το ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους υπουργούς και υφυπουργούς.

Ποιοι υπουργοί θα κάθονται στα υπουργικά έδρανα και ποιοι στα βουλευτικά; Και θα λέει με το δίκαιο του ο τάδε υπουργός: «γιατί να κάτσω εγώ κάτω, ας πάει ο άλλος». Και θα γκρινιάζουν οι γυναίκες τους όλο το βράδυ στο σπίτι: «κοτζάμ υπουργός και κάθεσαι κάτω μαζί με τους βουλευτές;».

Βλέπετε λοιπόν σε τι αναστάτωση θα μπουν οι έρμοι οι υπουργοί και οι οικογένειες τους επειδή η βουλή δεν έχει προβλέψει τόσα πολλά καθίσματα για να κάθονται όλοι αυτοί.

Και που πάτε το θέμα του πάρκινγκ; Θα χωρέσουν όλα αυτά τα υπουργικά αυτοκίνητα στο πάρκινγκ της Βουλής; Με τι θα έρχεται ο υπουργός στις συνεδριάσεις; Με το τραμ; Όχι βέβαια!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων για την αίθουσα των συνεδριάσεων: «Η Αίθουσα  συνολικού εμβαδού 470 m2 περίπου βρίσκεται στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής και αποτελείται από τα κυρίως έδρανα των Βουλευτών (251 θέσεις), τα ορεινά έδρανα (26 θέσεις), τις θέσεις των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού (18 θέσεις)».

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ούτε στα σχέδια της Βουλής δεν είχαν προβλέψει ότι θα υπήρχε κάποτε μία κυβέρνηση με τόσους πολλούς υπουργούς. Και αυτό είναι "εθνικό" πρόβλημα. Και είναι άμεση ανάγκη να χτιστεί μία νέα Βουλή στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη όχι μόνο για 64 υπουργούς αλλά και για 100 ή ακόμα και 200!

Κάτι πρέπει να σκεφτούν οι μηχανικοί της κυβέρνησης. Ίσως ένα σύστημα όπως στα γήπεδα που ανοίγει το ταβάνι, μεγαλώνει το πάτωμα. Κάτι τέλος πάντων ώστε να χωρέσουν όλοι οι υπουργοί μας!

Κακόμοιρε Έλληνα, τι σου έμελλε να ζήσεις...