Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Η "αρρωστημένη" πλευρά της ιστορίας

Περισσότεροι από 500.000 νεκροί νεαροί Ουκρανοί και αρκετά λιγότεροι νεαροί Ρώσοι αποτελούν τον θλιβερό μέχρι στιγμής απολογισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας.

Όλες αυτές οι ψυχές νέων ανθρώπων θυσιαστήκαν για το χατήρι των "πολέμαρχων" της Δύσης και κυρίως της αρρωστημένης ηγεσίας των ΗΠΑ, που διψά για αίμα και για επικράτηση στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας.

Νέοι άνθρωποι πέθαναν, οικογένειες καταστράφηκαν, παιδιά έμειναν ορφανά, ενώ στις παράπλευρες απώλειες του πολέμου θα πρέπει να αναφέρουμε και την ανυπολόγιστη καταστροφή του φυτικού και ζωικού βασιλείου της Ουκρανίας και των γύρω περιοχών.

Και αντί όλος ο πλανήτης να βάζει τα δυνατά του για να σταματήσει ο πόλεμος, όλοι στέλνουν όπλα και χρήματα για να συνεχιστεί, για να μην σταματήσουν τα φέρετρα να φτάνουν στα σπίτια των νεκρών στρατιωτών που ανάθεμα αν ήξεραν γιατί πράγμα πολεμάνε, γιατί πράγμα δίνουν την ζωή τους.

Όλο αυτό δεν είναι η "σωστή πλευρά της ιστορίας", όπως μας είπε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αλλά η πιο αρρωστημένη πλευρά της!

Η Ρωσία δεν πρόκειται να χάσει, όση πλύση εγκεφάλου μας και ας μας κάνουν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης (ΜΜΕ). Δεν είναι ούτε ΙΡΑΚ, ούτε Λιβύη. Οπότε η ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα και χρήματα, το μόνο που κάνει είναι να παρατείνει μία κατάσταση όπου νέοι άνθρωποι θα σκοτώνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες, μηνιαία κατά χιλιάδες, χωρίς κανένα λόγο.

Όταν δύο άνθρωποι μαλώνουν δεν τους δίνεις από ένα όπλο και τους λες «άντε τώρα σκοτωθείτε!» Προσπαθείς να τους μονοιάσεις. Να τους δώσεις κίνητρο να τα βρουν και όχι να σκοτωθούν. Δυστυχώς η πλειοψηφία των κρατών της Δύσης (ανάμεσα τους και η πατρίδα μας), κάνουν το δεύτερο. Παροτρύνουν Ουκρανούς και Ρώσους να σκοτωθούν. Και όποιος οπλίζει αυτούς που μαλώνουν είναι συνένοχος στο έγκλημα που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο πολιτισμένος κόσμος (αν υφίσταται ακόμα η έννοια του πολιτισμού), είναι να χρησιμοποιήσει όλη την πειθώ του ώστε να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές και να μην τους αφήσει να σηκωθούν αν δεν τα βρουν μεταξύ τους. Για το καλό τόσο των ίδιων, αλλά και για το καλό του πλανήτη μας.

Για αυτό όσοι με «ελαφρά τη καρδία» παίρνουν το μέρος του ενός ή του άλλου, βοηθούν ή κάνουν εμπάργκο και άλλα πράγματα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συνεργούν στην δολοφονία χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Δεν υπάρχει πιο γλυκιά λέξη από την "Ειρήνη". Ας γίνει και τρόπος ζωής μας.

* Φωτογραφία από luxstorm από το Pixabay