Σε πολλά σημεία της Κατερίνης, η εικόνα είναι παρόμοια. Σαν να ζούμε ένα συνεχόμενο "ντεζά βου" (déjà vu - προμνησία). Κάπου θα είναι ένα φρεάτιο που εξέχει από το ύψος του δρόμου, κάπου αλλού θα είναι κάτω από το ύψος, κάπου θα είναι ένα καπάκι.
Και ο πολίτης (κυρίως ο οδηγός αυτοκινήτων-μηχανών-ποδηλάτων), καλείται να παίξει την σωματική του ακεραιότητα (αλλά και των άλλων) κορώνα γράμματα, είτε για να αποφύγει το φρεάτιο-παγίδα, είτε αν το πατήσει να προσέξει μην βγει από την πορεία του. Όσο για το ίδιο το όχημα, δύσκολα τα πράγματα. Αμορτισέρ, αναρτήσεις, λάστιχα, κ.α. θα χρειαστούν τον "γιατρό" τους.
➤ Φανταστείτε να είστε με ποδήλατο και από πίσω σας να σας ακολουθούν αυτοκίνητα και να θέλετε να πάτε στην άκρη. Θα πέσετε πάνω στο φρεάτιο και ο Θεός βοηθός!
Το πρόβλημα οφείλεται τόσο στην παλαιότητα του φρεατίου (άραγε από πότε έχουμε κάποια φρεάτια στους δρόμους της Κατερίνης;), περισσότερο όμως από την ασφαλτόστρωση που γίνεται και δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα φρεάτια να είναι στο ίδιο ύψος του δρόμου.
* Τελευταία παρατηρήσαμε να πέφτει πίσσα γύρω από κάποια φρεάτια (υποθέτουμε ότι γίνεται για να τα ενισχύσουν να μην σπάσουν και όχι για να μειωθεί η υψομετρική διαφορά τους από τον δρόμο), αλλά το θεωρούμε άσκοπο αφού μετά από λίγο η πίσσα φεύγει.
Το συγκεκριμένο φρεάτιο βρίσκεται πάνω σε στροφή (Κρέσνας με Σαρανταπόρου) που το καταστεί περισσότερο επικίνδυνο αφού ο οδηγός που έρχεται από την Κρέσνας κυρίως δεν έχει άμεση οπτική επαφή του φρεατίου. Αν βρέχει κιόλας πολύ δύσκολα θα προλάβει να το δει. Επίσης μας έκανε εντύπωση το σχίσιμο που έχει το φρεάτιο στη μέση, κάτι που μας ανησυχεί για την αντοχή του.
Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι ο Δήμος θα πρέπει να έχει μία υπηρεσία που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα κονδύλια. Ένα αυτοκίνητο με 1-2 υπαλλήλους που θα εντοπίζουν τις κακοτεχνίες ή τα προβλήματα που παρουσιάζονται από διάφορους άλλους λόγους (π.χ. ακραίες καιρικές συνθήκες) και θα ενημερώνει άμεσα τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την αποκατάσταση τους. Δεν είναι δυνατόν να περιμένει ο Δήμος από τα μέσα ενημέρωσης και από τους πολίτες να του υποδεικνύουν πού υπάρχει θέμα. Και άντε εμείς τα αναδεικνύουμε, γίνονται;