Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Έχουν "προσόντα"...

Δεν έχουν αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι οι υποψήφιοι μας για τον Δήμο Κατερίνης και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Πανηγύρι θες; Εσπερινό θες; Θεατρική παράσταση θες; Παντού θα τους βρεις!

Και να σου φωτογραφίες να τρώνε σουβλάκια, να τσουγκρίζουν ρετσίνες και να τρώνε αντίδωρα. Και να σου τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης για τον "φέρελπι" νέο, τον "δικό" μας άνθρωπο, τον άνθρωπο που θα λύσει όλα τα προβλήματα, κ.α. Και όλα αυτά γιατί πήγε σε ένα πανηγύρι!

Για τα πανηγύρια βέβαια όλα αυτά είναι καλά. Για τα πανηγύρια. Σου λένε θα έρθει, θα φέρει και την παρέα του (συνήθως πάνε καμιά δεκαριά μαζί), θα φάει, θα πιει και θα μας αφήσει και κάτι στο ταμείο!

Για την πόλη της Κατερίνης και τον Δήμο βέβαια, όλα αυτά είναι κατάντια και παρακμή, αφού κριτήριο για να θεωρηθεί κάποιος άξιος να ηγηθεί είναι το πόσες παρουσίες έχει σε πανηγύρια, εσπερινούς, και γιορτές και όχι το πρόγραμμα του. Ένα πρόγραμμα που ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε από τους φίλτατους υποψήφιους "σωτήρες" μας. Και από ότι φαίνεται θα περιμένουμε για πολύ ακόμα...

Οι δημοτικές εκλογές δεν διαφέρουν καθόλου από τις εθνικές (βουλευτικές) εκλογές. Όποιος έχει χρήμα θα εκλεγεί, όποιον τον παίζουν τα μέσα ενημέρωσης θα εκλεγεί, όποιος βγει περισσότερες φωτογραφίες θα εκλεγεί. Αυτά είναι τα "προσόντα" ενός υποψηφίου! Τι προγράμματα και προτάσεις ζητάτε εσείς στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"; Πού ζείτε;

Και οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίζονται ανεπιτυχώς τις τύχες της πόλης μας τόσα χρόνια, θα εκλεγούν ξανά. Και η πόλη θα βαλτώνει, θα περιμένεις πού και πού "χάντρες και καθρεφτάκια" μέσω κάποιων "γιορτών" που θα γίνονται με δικά μας χρήματα για να μας αποσπάσουν από τα σημαντικά προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα σημαντικά θέματα της πόλης, της καθημερινότητας μας, της ζωής μας θα παραμένουν στάσιμα και ανεπίλυτα.

Όχι, δεν είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του Δήμου Κατερίνης και δυστυχώς ο χρόνος θα μας επιβεβαιώσει...