Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μία πρόταση προς τους συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
* Όποιος συνδυασμός βάλει στο πρόγραμμά του την πρόταση μας, θα τον ψηφίσουμε!










➤ Είναι κάτι που εδώ και πολλά χρόνια μας κάνει εντύπωση και μας κινεί την περιέργεια:

Γιατί να διαχειρίζονται ιδιώτες "φιλέτα" επιχειρήσεις του Δήμου Κατερίνης και να μην τα εκμεταλλεύεται ο ίδιος ο Δήμος; Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλά τόσο για τον Δήμο, όσο και για τους δημότες.

Γιατί να γίνονται δημοπρασίες για χώρους π.χ. όπως το ισόγειο κατάστημα της ΕΚΑΒΗΣ και το Πλατανόδασος; Γιατί να μην τα δουλέψει ο Δήμος Κατερίνης, σαν δημοτικά αναψυκτήρια; Δεν μπορεί; Χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία να κάνεις καφέδες και να ψήνεις σουβλάκια; Όχι φυσικά. Θα απασχολούνταν νέα άνεργα παιδιά της πόλης μας. Τα έσοδα θα ήταν πολλαπλάσια των ενοικίων που εισπράττει τώρα ο Δήμος Κατερίνης. Και το πιο σημαντικό: Οι τιμές θα ήταν προσιτές στους δημότες που δεν θα χρειαζόταν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για έναν καφέ, μια μπύρα. Θα μπορούσαν πιο εύκολα οικογένειες με παιδιά να τα επισκεφτούν. Θα ήταν δυνατόν να γίνονται "μουσικές βραδιές" με συλλόγους της πόλης μας (μουσικούς-πολιτιστικούς-χορευτικούς).

➤ Έχει γίνει κάποια μελέτη που να υπολογίζει τα έσοδα από μία τέτοια κίνηση; Π.χ. Τόσα έξοδα, τόσα έσοδα; Ο ιδιώτης πώς τα καταφέρνει; Και το νοίκι του πληρώνει, και μισθούς στους υπαλλήλους δίνει, και τα έξοδα του πληρώνει και υποθέτουμε ότι έχει κέρδος αφού συνεχίζει και δουλεύει. Γιατί πιο έξυπνος είναι από ολόκληρο Δήμο; Δεν έχει λαμπρά μυαλά ο Δήμος Κατερίνης να αναλάβουν αυτές τις επιχειρήσεις;

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει με τα κυλικεία σε σχολεία, ΚΑΠΗ, αθλητικά κέντρα. Ή με την δημιουργία δημοτικών αναψυκτηρίων στην Παραλία, στην Ολυμπιακή Ακτή και στον Κορινό. Γιατί να μην ανοίξει ο Δήμος Κατερίνης αναψυκτήρια στις αμμουδιές και κάνει συνεχώς δημοπρασίες; Ακόμα και αυτά τα περίπτερα που πάνε να εξαφανιστούν, θα μπορούσε να τα δούλευε ο Δήμος Κατερίνης! Και σε περίπτωση που κάποια στιγμή θα αναβαθμιζόταν ο ποταμός Λεύκος (Πέλεκας) ...λέμε τώρα εμείς, θα μπορούσαν να γίνουν και εκεί στις όχθες του δημοτικά αναψυκτήρια! Ακόμα και στην πλατεία Ελευθερίας και Μακεδονίας (Ευκαρπίδη)!

Όσο αφορά τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την νομοθεσία. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά θα μπορούσε να ιδρυθεί κάποιος οργανισμός του Δήμου που θα διαχειριζόταν τα δημοτικά αναψυκτήρια. Όπως π.χ. είναι ο ΟΠΠΑΠ, τα δημοτικά πάρκινγκ ή ακόμα και η ΔΕΥΑΚ. Όραμα και θέληση να υπάρχουν και όλα γίνονται!

* Image by PublicDomainPictures from Pixabay