Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Το Χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης σε επιμορφωτική ημερίδα Φυσικής Αγωγής

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στην επιμορφωτική ημερίδα «Διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», έλαβε μέρος το χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 στο Β' ΔΑΚ Κατερίνης από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι, από την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Πιερίας και Χαλκιδικής Δρ. Μαρία Μαχαιρίδου σε καθηγητές Φ.Α. σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Χάντμπολ και υπεύθυνη προπονήτρια του τμήματος κ. Μάγδα Χοτοκουρίδου μαζί με ομάδα αθλητών του συλλόγου, παρουσίασε ένα βιωματικό μάθημα χάντμπολ εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων μέσα από παιχνίδια και ασκησιολόγιο, στους γυμναστές και γυμνάστριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Πιερίας.


Η παρουσίαση της κ. Χοτοκουρίδου κράτησε από την αρχή έως το τέλος, αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των γυμναστών-τριών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια των καθηγητών φυσικής αγωγής ως προς την διδασκαλία του αθλήματος του χάντμπολ (χειροσφαίριση) στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων τους.


➤ Το τμήμα χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης, συμμετέχει σε δράσεις επιμόρφωσης και ανάπτυξης του αθλητισμού ως ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος αθλητικός σύλλογος της Κατερίνης και συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην αθλητική και παιδαγωγική εκπαίδευση των νέων της πόλης μας. 

➤ Οι Ακαδημίες Χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης, παρουσιάζουν μία αλματώδη αύξηση στις προτιμήσεις των νέων παιδιών, κάτι που κάνει υπερήφανους τους υπεύθυνους του συλλόγου και δικαιώνουν τους κόπους τους, που βλέπουν το άθλημα του χάντμπολ να ανακάμπτει και να αποτελεί μία σημαντική επιλογή άθλησης της νεολαίας της Κατερίνης.

➤ Το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης με τις τόσες μεγάλες ιστορικές διακρίσεις του παρελθόντος, αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης, ενώ οι Ακαδημίες του συλλόγου αγωνίζονται στα ηλικιακά πρωταθλήματα με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα.

➤ Αν θέλετε τα παιδιά σας να αθληθούν και να μάθουν τα μυστικά της χειροσφαίρισης, να κάνουν παρέες και να διασκεδάσουν, με έμφαση στις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, με την καθοδήγηση αναγνωρισμένων και έμπειρων προπονητών, μπορείτε να μας βρείτε στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης (Θεόδωρος Διαμαντόπουλος), Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 15:30 έως τις 17:00 και Σάββατο πρωί από 09:00 έως 10:30.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Χοτοκουρίδου Μάγδα (Προπονήτρια): 6971837337
Κανταρτζής Μιχάλης (Έφορος Τμήματος Χάντμπολ): 6942412492