Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Τίμησαν την ιστορία μας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αντιπροσωπείες σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κατερίνης (13ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Γυμνάσιο), κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στεφάνια στο μνημείο της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Αυτά τα παιδιά μαζί και με τα παιδιά που θα παρελάσουν αύριο 28 Οκτωβρίου, είναι η μοναδική ελπίδα της πατρίδας μας για να επανακάμψει και να μεγαλουργήσει ξανά. Όσο γίνονται εκδηλώσεις όπως η σημερινή, η αυριανή παρέλαση, οι γιορτές στα σχολεία, διατηρείται αναμμένη η φλόγα της Ελλάδος στις ψυχές των παιδιών μας. Ποιος ξέρει κάποιο ή κάποια από αυτά τα παιδιά θα διατηρήσουν στην μνήμη τους αυτές τις εικόνες και κυρίως τον συμβολισμό τους και θα τις μετατρέψουν σε αγάπη για την Ελλάδα, την ιστορία της, τους προγόνους και τους ήρωες μας.

Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα. Το πολιτικό μας σύστημα και οι πολιτικοί μας κρίθηκαν και αποδείχτηκαν "λίγοι" για να σηκώσουν στις πλάτες τους την ιστορία της πατρίδας μας και τις ευθύνες που η θέση τους επιβάλλει να έχουν και να φέρουν με επιτυχία εις πέρας. Η γενιά που κυβερνάει, που βρίσκεται στην εξουσία, που ψηφίζει, έχει αποτύχει. Οι θεσμοί δεν λειτουργούν, η αξιοκρατία αποτελεί άγνωστη λέξη, η δικαιοσύνη ασχολείται μόνο με τους αδύναμους και η χώρα καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα γενιά θα αποδειχτεί πιο άξια από την δικιά μας και ισάξια των ένδοξων προγόνων μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!