Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Θεσπρωτός - ΓΑΣ Σβορώνου 0-3

Χόρευε στη βροχή ο ΓΑΣ, απόδραση από την Ηγουμενίτσα και πέμπτη σερί νίκη.

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή την μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος υπέταξε με 0-3 το Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής και παρέμεινε στο "ρετιρέ".

Η ομάδα μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το εξαιρετικό αγωνιστικό "φεγγάρι" το οποίο διανύει αφού αποτελεί το πιο φορμαρισμένο σύνολο του πρωταθλήματος κατορθώνοντας να πετύχει την πέμπτη διαδοχική του επιτυχία και δεύτερη εκτός έδρας με το ίδιο σκορ.

Ο συντελεστής δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης μόνο αμελέτητος δεν ήταν, καθώς τόσο το ταξίδι όσο και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από την ασταμάτητη βροχή δεν αποτέλεσαν συνθήκες υπέρ του ΓΑΣ, ο οποίος ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα και με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και δύο στο δεύτερο πανηγύρισε μία ακόμη υπερπολύτιμη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού, μπήκε με μεγάλη ορμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς καθώς στο 9ο λεπτό ο Κοντοθανάσης με συρτό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία της αντίπαλης εστίας σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα με τα "κιτρινόμαυρα".

Ο ΓΑΣ προσπάθησε να επενδύσει πάνω στο μομέντουμ, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δυο καλές στιγμές, αρχικά στο 13' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεμηρτζόγλου να περνάει λίγο πάνω από τα γκολπόστ και στη συνέχεια στο 22' με το δεξί σουτ του Μπατζώνη από το ημικύκλιο της περιοχής να έχει την ίδια κατάληξη.

Οι γηπεδούχοι ένα δεκάλεπτο αργότερα σε μία φαινομενικά ανύποπτη φάση έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Κούζας επενέβη καταλυτικά σταματώντας το κοντινό σουτ του Τσιαφίτσα.

Ο ΓΑΣ θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στα αποδυτήρια με αέρα δυο τερμάτων αφού σπατάλησε αργότερα δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ. Στο 36' ο Κυπαρίσσης με ψηλοκρεμαστή κεφάλια εντός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από τροφοδότηση του Λάμπογλου, ενώ στο 44' ο Δεμηρτζόγλου μετά από συστημένη σέντρα του Βούλγαρη άγγιξε από θέση βολής το 0-2 αλλά αστόχησε σε διπλό χρόνο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι "κιτρινόμαυροι" είχαν και πάλι τα ηνία του αγώνα και ήταν το αφεντικό στο τερέν ωστόσο δεν έπαιρναν τη σωστή απόφαση στο μπροστινό μέρος του και άφηναν πολλές προσπάθειες ημιτελείς παρόλο που οι προϋποθέσεις για γκολ ήταν εξαιρετικές.

Τελικά ο ΓΑΣ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα κατάφερε να απλοποιήσει τα πράγματα, παίρνοντας σημαντικό "μαξιλάρι" ασφάλειας από μία στημένη μπάλα. Ο Κοντοθανάσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δεμηρτζόγλου με κεφάλια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-2.

Αυτό το γκολ έδιωξε κάθε βάρος από τα πόδια των παικτών του Νίκου Θεοδοσιάδη και παράλληλα σκότωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η ομάδα μας να καταφέρει στιγμές αργότερα να δώσει οριστικό τέλος στην έκβαση του ματς.

Στο 64' ο Δημηνάς που είχε περάσει ως αλλαγή δευτερόλεπτα νωρίτερα, έβγαλε υποδειγματική σέντρα από τη δεξιά πλευρά για τον Κυπαρίσση στο πίσω δοκάρι, με τον σέντερ φορ του ΓΑΣ να διαμορφώνει με κοντινή κεφαλιά το 0-3 πανηγυρίζοντας το 8ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στον εναπομείναντα χρόνο του παιχνιδιού ο ΓΑΣ κατέβασε δύο ταχύτητες, παρουσίασε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει και στην επίτευξη τέταρτου τέρματος με το σουτ του Δημηνά στο 67' και με μία κόντρα που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι στο 68' και στη συνέχεια έκανε διαχείριση του προβαδίσματός του απέναντι σε έναν Θεσπρωτό που είχε ξεμείνει από ψυχικά αποθέματα και αδυνατούσε να κερδίσει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Με αυτό το τρίποντο ο ΓΑΣ Σβορώνου πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική του επιτυχία και όχι απλώς παρέμεινε στην κορυφή αλλά αύξησε μάλιστα τη διαφορά από τη 2η θέση στους δύο βαθμούς.

Την επόμενη Κυριακή (19/10 - 15:00) η ομάδα μας υποδέχεται στο "Λάζαρος Ξανθόπουλος " τον ΑΟ Νέας Αρτάκης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μαργαρίτης (ΕΠΣ Κέρκυρας) με α' βοηθό τον κ. Ζιώγα (ΕΠΣ Πρεβέζης-Λευκάδος) και β' βοηθό τον κ. Γραμμένο (ΕΠΣ Κέρκυρας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Πάνου, Αγγελούλης, Ορφανός, Ραπτόπουλος, Συμεωνίδης (55' Νούσης), Παλαμούτσης, Τσιαφίτσας (61' Αποστόλου), Ζελέκου (55' Ζαφείρης), Μπουμπούκης, Βιγιάλμπα, Ροβίνας (55' Ράπτης).

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης (73' Βύρος), Βούλγαρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (63' Κυρτέγος), Λάμπογλου (63' Ξυδούς), Μπατζώνης (63' Δημηνάς), Κυπαρίσσης (73' Οικονομίκος).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Θεσπρωτού για την άριστη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου