Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΑΕ Κιλελέρ - ΓΑΣ Σβορώνου 1-3

Καρέ του «τρία» ο ΓΑΣ που πέρασε και από τη Λάρισα, 1-3 την ΑΕ Κιλελέρ.

Με τον Πάρη Φυτόπουλο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τα "κιτρινόμαυρα" και τον Ηλία Μπατζώνη να επιστρέφει στα γκολ με ένα κομψοτέχνημα, ο ΓΑΣ Σβορώνου βρήκε τις λύσεις στην τελική ευθεία του ματς λυγίζοντας με 1-3 την ΑΕ Κιλελέρ στο "Δημοτικό Γήπεδο Αγιάς" στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ο υψηλός συντελεστής δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης δεν πτόησε την ομάδα μας η οποία συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας επιτυχία της αλλά και την τέταρτη συνεχόμενη "τριάρα" μακριά από το Σβορώνο!

Παρότι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και ο δυνατός άνεμος αποτέλεσαν εμπόδια στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα άκρως ανταγωνιστικό και χορταστικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΓΑΣ έδωσε δυο προειδοποιητικές βολές στους γηπεδούχους με τα σουτ των Κοντοθανάση στο 11' και Κυπαρίσση στο 19' από το όριο της περιοχής να μη βρίσκουν για λίγο το στόχο, ενώ στο 21' ήρθε η τρίτη και φαρμακερή με δράστη τον "συνήθη ύποπτο".

Μετά από βαθιά μεταβίβαση από την άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Κυπαρίσση ο οποίος βρήκε το χώρο και εκτέλεσε στη συνέχεια με το αριστερό από διαγώνια θέση στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία και βάζοντας το ΓΑΣ σε θέση οδηγού. Αυτό ήταν το 9ο τέρμα του 31χρονου σέντερ φορ στο φετινό πρωτάθλημα!

Η ΑΕ Κιλελέρ έχασε από την πλευρά της δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση στο 27' και στο 36' αλλά ο Αλέξανδρος Κούζας σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο τα κοντινά σουτ των Παπαγεωργίου και Βαγένα αντίστοιχα.

Οι δύο μονομάχοι πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το 1-1 στο 39' χάρη στην ατομική ενέργεια και το αριστερό σουτ του Βαγένα και αφού στο 45' το συρτό σουτ του Κοντοθανάση από το όριο της περιοχής πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΓΑΣ ήταν ξανά εκείνος που απείλησε πρώτος και άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Λάμπογλου να πραγματοποιεί εκπληκτική σόλο προσπάθεια από τη μεσαία γραμμή, περνώντας τρεις αντιπάλους και πατώντας περιοχή αλλά το δεξί πλασέ του "ξύρισε" το κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κούζας έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του βάζοντας με τα πόδια "στοπ" στο κοντινό σουτ του Βαγένα.

Τελικά η ομάδα μας έλυσε το γόρδιο δεσμό από μία στημένη μπάλα στο 69', με τον Κοντοθανάση να εκτελεί το κόρνερ και τον Φυτόπουλο να νικάει τους πάντες με κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας βρίσκοντας δίχτυα για το 1-2.

Στο 74' ο Μπατζώνης φλέρταρε με το 1-3 αλλά το συρτό δεξί πλασέ του από το ημικύκλιο της περιοχής εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ο οποίος όμως δεν είχε καμία απολύτως απάντηση απέναντί του στη φάση του 81'.

Ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά πάσα πέρασε τη μπάλα στον Μπατζώνη και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με ασύλληπτο αριστερό βολ πλανέ εκτός περιοχής τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα σκοράροντας το τρίτο γκολ του ΓΑΣ το οποίο εξασφάλισε επί της ουσίας το τρίποντο.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη μάλιστα λίγο έλειψε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του όταν στο 90' μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Κυπαρίσσης έδωσε την ευκαιρία στον Τρούμπαλο να πετύχει και εκείνος το πρώτο του τέρμα με τα "κιτρινόμαυρα" αλλά το πλασέ του νεαρού μέσου από το ύψος του πέναλτι έφυγε για λίγα εκατοστά άουτ.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτή τη νίκη έφτασε τους 27 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αήττητος για 9ο διαδοχικό παιχνίδι.
 
Την επόμενη Κυριακή (3/12 - 15:00) η ομάδα μας φιλοξενεί στο "Λάζαρος Ξανθόπουλος" την Αναγέννηση Άρτας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μπούμπας με α' βοηθό τον κ. Ευάγγελου και β' βοηθό τον κ. Γκελή (ΕΠΣ Ηπείρου).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕ Κιλελέρ (Κώστας Κατσάρας): Μισηρλής, Β. Παπαγεωργίου, Μπαρούτας, Φουρκιώτης, Αντωνίου, Χατζησαββίδης, Βαγένας, Θ. Παπαγεωργίου, Κατσαμάγκας, Χασομέρης, Κόκκος.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Φυτόπουλος, Δημηνάς, Καραγκούνης, Βούλγαρης (89' Βύρος), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης (89' Ίτσιος), Λάμπογλου (71' Ξυδούς), Δεμηρτζόγλου (61' Κυρτέγος), Μπατζώνης (89' Τρούμπαλος), Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί την ΑΕ Κιλελέρ για την άψογη φιλοξενία της και της εύχεται καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου