Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Για να γίνεις "μεγάλος" πρέπει πρώτα να το πιστέψεις ότι μπορείς!

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής ανακοίνωσε... πάλι η κυβέρνηση. Μόνο που η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν σκάει καθόλου να πατάξει την φοροδιαφυγή. Δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό IQ για να το καταλάβεις. Μικρά παιδιά ήμασταν όταν ακούγαμε για φοροφυγάδες, άσπρες τρίχες βγάλαμε και τα ίδια ακούμε και πάλι.

Πρόκειται για ένα τέχνασμα των κυβερνήσεων που με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής, επινοούν νέες μεθόδους φορολόγησης κυρίως των αδύναμων, ενώ παράλληλα με διάφορα μέτρα δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον όπου τα πάντα θα ελέγχονται και θα τιμωρούνται όσοι δεν συμμορφώνονται σε αυτά. Σκοπός όλων αυτών είναι η κατάργηση κάθε προσπάθειας των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν και να μην έχουν καμία ανάγκη των ψευτοεπιδομάτων που ω τι ειρωνεία δίνει η κυβέρνηση γιατί νοιάζεται για την ευημερία μας, ενώ την ίδια στιγμή μας τσακίζει με τους φόρους της!

Πλούσιος λαός, "φτωχή" κυβέρνηση.

Την φοροδιαφυγή την σταματάς, μοιράζοντας χρήμα στην κοινωνία. Σταδιακή κατάργηση της φορολογίας, αύξηση μισθών και συντάξεων και δημιουργία ενός οικονομικού "παραδείσου" για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Όταν ο πολίτης έχει χρήμα στην τσέπη του, θα το ξοδέψει, θα δημιουργήσει, θα επενδύσει. Όταν όλοι θα έχουν χρήματα, δεν θα έχουν ανάγκη να κλέψουν το κράτος. Με την βενζίνη στα 0,50 ευρώ, θα βρεθεί κανένας χαζός να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων; Σε συνδυασμό με παράλληλες παρεμβάσεις, όπως πάγωμα οφειλών των νοικοκυριών και σε πολλές περιπτώσεις κατάργηση τους, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ κ.α.), με αποποίηση όλων των ληστρικών δανειακών συμβάσεων που κάναμε με τους "φίλους" μας τους Ευρωπαίους, με εκμετάλλευση του ορυκτού και θαλάσσιου πλούτου μας, με επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών των βάσεων των ΗΠΑ (θέλεις βάσεις, θα πληρώσεις φίλε και μάλιστα θα πληρώσεις πολλά!), και άλλων παρεμβάσεων θα έχεις έναν πλούσιο και ευτυχισμένο λαό και όχι πάμπλουτους βουλευτές, υπουργούς, γενικούς γραμματείς, προέδρους και διοικητικά συμβούλια που απομυζούν τον πλούτο της πατρίδας μας. Με την έξοδό μας από την Ε.Ε. και το Ευρώ (γιατί οι Άγγλοι είναι πιο μάγκες από μας; Έπαθαν τίποτα που έφυγαν από την Ε.Ε.;) Γιατί να πληρώνουμε δισεκατομμύρια στους ξένους να μας φτιάχνουν αεροπλάνα, καράβια και τανκς; Δεν μπορούμε μόνοι μας; Δεν έχουμε λαμπρά μυαλά, νέους επιστήμονες, τεχνικούς; Όχι μόνο μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας, αλλά θα τους τα πουλάμε κιόλας!

Για να γίνεις "μεγάλος" πρέπει πρώτα να το πιστέψεις ότι μπορείς!

Η κυβέρνηση προσπαθεί και δυστυχώς το καταφέρνει μέσω μιας συνεχόμενης πλύσης των εγκεφάλων μας, να πιστέψουμε ότι είμαστε ένας λαός φοροφυγάδων. Ότι μας κλέβει ο διπλανός μας και πρέπει να γίνουμε ρουφιάνοι και τσιράκια της για να επιβιώσουμε. Ε, όχι δεν είμαστε αυτό που θέλουν να μας κάνουν! Έχουμε δυνατότητες και προοπτικές να πετύχουμε. Ενθάρρυνση χρειαζόμαστε, όχι διαπόμπευση. Συνέχεια κρέμεται από πάνω μας η απειλή των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, να μας κόψουν το ρεύμα. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Χρειαζόμαστε χώρο και οξυγόνο.

Αν γίνουν όλα αυτά που σας περιγράψαμε παραπάνω, ίσως πετύχουμε, ίσως ορθοποδήσουμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά σαν έθνος. Θα έχουμε κάποια ελπίδα. Αν συνεχίσουμε όμως σε αυτή την λάθος συνταγή, φόρων επί φόρων, προστίμων, κ.α., είναι βέβαιο ότι θα καταστραφούμε. Και ένα μικρό παιδί μπορεί να το καταλάβει. Εσείς γιατί όχι;