Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πολλά και "όμορφα" γκολ αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς με μπροστάρη το νεοσύστατο Αθλητικό Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαίρου Πιερίας (ΠΟΣΥΠΑ) έλαβε χώρα την Πέμπτη 21/12/2023...

στα πλαστικά γηπεδάκια της Περιφέρειας Πιερίας αφού μετά από κάλεσμα του προέδρου του ΠΟΣΥΠΑ γνωστού Γυμναστή και Προπονητή ποδοσφαίρου κ. Βλάγκα Αντώνη για τη διοργάνωση ενός φιλανθρωπικού τουρνουά προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για άπορες μονογονεϊκές οικογένειες, με θέρμη και μεγάλη συμμετοχή ανταποκρίθηκαν άμεσα οι ομάδες της 25ης Μαρτίου Κατερίνης, καθώς και η γυναικεία ομάδα των Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σύλλογοι δηλαδή που ήδη εξασκούνται στα συγκεκριμένα γήπεδα .

Πάνω από 40 αθλητές λοιπόν πλημμύρισαν το χώρο και με χαλαρή διάθεση και μεγάλο ενθουσιασμό έπαιξαν, διασκέδασαν και σκόραραν πολλά γκολ αγάπης στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε αυτούς που μεταξύ άλλων σήμερα στερούνται ακόμη και τα βασικά είδη διαβίωσης. Συγκεντρώθηκαν μάλιστα για το σκοπό αυτό πάνω από 50 σακούλες με τρόφιμα που ήδη μοιράστηκαν σε οικογένειες με μεγάλες ανάγκες!

Ο πρόεδρος του ΠΟΣΥΠΑ Πιερίας κ. Βλάγκας Αντώνης ανέφερε σχετικά: «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη του ΠΟΣΥΠΑ Πιερίας που με την καθολική παρουσία τους σήμερα και την απλόχερη προσφορά τους έδειξαν ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένας απλός Σύλλογος Παλαιμάχων. Στη συνέχεια τον ιστορικό γυναικείο ποδοσφαιρικό σύλλογο του Νομού μας, τις Πιερίδες Μούσες και την πρόεδρο τους κ. Βούλα Ζιώγα που ενθάρρυνε με την στάση της το όλο εγχείρημα, τη διοίκηση της 25ης Μαρτίου και τον προπονητή τους κ. Χατζηχρήστο Βασίλη που με την πολυπληθή νεανική τους παρουσία έδωσαν το μήνυμα ότι η καλλιέργεια της ψυχής και ο ατομικός αξιακός κώδικας καλλιεργούνται από πολύ νωρίς στα παιδιά, καθώς τέλος και τον Αρχιδιαιτητή και πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη που άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόταση του συλλόγου μας για τη συμμετοχή του σε ένα φιλανθρωπικό τουρνουά αγάπης και προσφοράς για όλους αυτούς που ειδικά αυτές τις Άγιες αυτές γιορτινές ημέρες αγάπης, η στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης μεταξύ πολλών ελλείψεων καθώς και άλλων δυσκολιών, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη θλίψη, την ανέχεια και την αγωνία τους για το αύριο. Το αγωνιστικό ασφαλώς και περνάει σε δεύτερη μοίρα και αξίζει να τονιστεί μόνο η απλόχερη προσφορά όλων των συμμετεχόντων αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 σακούλες γεμάτες με τρόφιμα! Για το λόγο αυτό λοιπόν, τα μόνα γκολ που πρέπει να εξάρουμε είναι αυτά της μεγάλης συμμετοχής και των ακόλουθων πράξεων αλληλεγγύης που δίνουν γροθιά στα «νέα ήθη», την εσωστρέφεια, τον ατομικισμό και την αποξένωση από όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που αναμφίβολα γεννούν σε όλους μας ανάλογες δράσεις με επίκεντρο τον συνάνθρωπο.

Ως ΠΟΣΥΠΑ Πιερίας τέλος συγχαίρουμε την Περιφέρεια Πιερίας και τα στελέχη της που αξιοποίησαν αθλητικά ένα χώρο που βρίσκονταν πολλά χρόνια σε μαρασμό και μπορούμε και εμείς σήμερα πέρα από τον δια βίου αθλητισμό να προάγουμε και ανάλογες δράσεις για τον ανθρωπισμό. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που συμμετείχατε, που προσφέρατε και συγκινήσατε αυτές τις μέρες χαράς και αγάπης. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και μια καλύτερη χρονιά ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας».