Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Δεν τους ένοιαξε ποτέ, δεν τους νοιάζει και δεν πρόκειται ποτέ να τους νοιάξει...

Έχετε δει κανένα βουλευτή να κοιμάται σε κρύο σπίτι; Να σκέφτεται αν θα ανάψει την ξυλόσομπα, το πετρέλαιο ή το ρεύμα για να ζεσταθεί; Να κάθεται να λογαριάζει πόσα ξύλα του έμειναν ή στο πόσο έχει πέσει η στάθμη του πετρελαίου; Όχι φυσικά.

Έχετε δει κανένα βουλευτή να πηγαίνει από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ για να βρει την πιο φτηνή τιμή στο γάλα, το τυρί, το λάδι, κ.α.; Όχι φυσικά.

Να τον νοιάζει τι τιμολόγιο θα υπογράψει για το ρεύμα; Όλα αυτά τα χρωματιστά τιμολόγια. Για αυτόν όλα ίδια είναι!

Να σκάει για το αν έχει χρήματα για το ενοίκιο του σπιτιού του, του παιδιού του που σπουδάζει; Όχι φυσικά!

Μα διαπραγματεύεται με τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο την τιμή για μια βρύση, για μια πρίζα; Όχι φυσικά!

Τα ψυγεία τους είναι γεμάτα, οι λέβητες τους το ίδιο, όπως και τα πορτοφόλια τους!

Δεν τους ένοιαξε ποτέ, δεν τους νοιάζει και δεν πρόκειται ποτέ να τους νοιάξει για εσάς, για το αν τα βγάζετε πέρα, το πώς ζείτε! Είναι προνομιούχοι, έχουν ασυλία, έχουν τεράστιες οικονομικές απολαβές και προνόμια. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα νοιαστούν για εσάς; Ότι θα ψηφίσουν νόμους υπέρ σας; Δεν πρόκειται ποτέ να σας καταλάβουν τι περνάτε, πολύ απλά γιατί πρόκειται για μία άλλη πάστα ανθρώπων! Είναι διαφορετικοί από εσάς! Σκέφτηκε ποτέ ο χορτάτος τον πεινασμένο, για να τον σκεφτούν αυτοί;

Και αυτοί θα συνεχίζουν να σας κουνούν το χέρι, να σας λένε "κλέφτες" και ότι εσείς είστε η αιτία που το κράτος δεν πάει καλά. Και θα στρέφουν τον ένα σας εναντίον του άλλου. Και θα σας κυνηγάνε διαρκώς. Με τους φόρους, με το να μπαίνουν στους λογαριασμούς σας και να σηκώνουν τα χρήματα σας, με τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, με την δικαστική εξουσία, με την αστυνομία. Και θα συνεχίζουν να ψηφίζουν νόμους που θα σας κάνουν φτωχότερους.

Έχετε και έχουμε γίνει μία κοινωνία δούλων, για να στηρίζουμε με τους κόπους και τις ζωές μας, όλο αυτό το σύστημα που κινείται γύρω από την εξουσία, γύρω από "θεσμούς" όπως η κυβέρνηση, η βουλή , οι γενικές γραμματείες, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και πάει λέγοντας! Τους ταΐζουμε πλουσιοπάροχα από το υστέρημα μας, αυτούς και τους παρατρεχάμενους τους. Δούλοι εμείς, δούλοι και τα παιδιά μας, δούλοι και τα παιδιά των παιδιών μας!

Μια κοινωνία αποχαυνωμένη, υπνωτισμένη, μαλθακή, λοβοτομημένη, λες και την ψεκάζουν όλη μέρα και όλη νύχτα. Εδώ σας έκαναν να πιστέψετε ότι για την κλιματική κρίση φταίνε τα... πλαστικά καλαμάκια, και οι αγελάδες που... χέζουν!

Διαφωνείτε; Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών για κυβέρνηση, για Δήμους και περιφέρειες! Τους ίδιους ψηφίζατε, τους ίδιους ψηφίσατε. Ψηφίσατε το ανιψιό του γείτονα, το γιο του βουλευτή, την κόρη του Δημάρχου, το "καλό" παιδί, την κουκλάρα υποψήφια και δεν έχει τέλος η κατάντια...

Καλό χειμώνα να έχουμε και να έχετε...

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay