Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Τρεις ειδήσεις των τελευταίων 24ωρων που προβληματίζουν

Της Μαρία Δεναξά*

Οι καιροί είναι διαβολικοί.

Ενορχηστρώνουν την πείνα, μεγαλύτερες ελλείψεις, περισσότερη ακρίβεια όπως προπολεμικά… οδηγούν σε εθνικό και πανευρωπαϊκό διχασμό τις κοινωνίες, χρησιμοποιώντας τώρα τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, για να επανέλθουν με μια πολύ πιο σκληρή διακυβέρνηση, όπου οι απεγνωσμένοι Γάλλοι και ενδεχομένως κι άλλοι Ευρωπαίοι, θα είναι έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα επειδή έπαψαν να είναι σκεπτόμενοι. Γάλλος υπουργός εσωτερικών: "δεν απαντάμε στα δεινά στέλνοντας τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (κατά των αγροτών)",... την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σαπίσει στο ξύλο, έχουν ακρωτηριάσει κι έχουν αφήσει ανάπηρους δεκάδες ανθρώπους, που τόλμησαν να διαδηλώσουν στα επτά χρόνια διακυβέρνησης της Γαλλίας από τον Μακρόν!
Παρόμοιες καταστάσεις έχουν βιώσει οι πολίτες σχεδόν όλων των Ευρωπαικών χωρών! https://www.tf1info.fr/.../video-colere-des-agriculteurs...

Τι εννοούν με τον όρο Παγκόσμια Αλλαγή; Ποιός την υπαγόρευσε, ποιους αφορά και γιατί εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες ο Τόνι Μπλερ; Ποιος του δίνει εξουσίες και γιατί;  Γραφείο στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγει το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή (TBI), του πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας Τόνι Μπλερ, με τους εκπροσώπους της δεξαμενής σκέψης να τονίζουν πως στόχος είναι η προώθηση των συμφερόντων των κυβερνήσεων-πελατών τους στην ΕΕ. Το ινστιτούτο διαρκώς επεκτείνεται, έχει προσλάβει μεταξύ άλλων και την πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, ωστόσο έχει επικριθεί στο παρελθόν γιατί έχει αναλάβει απολυταρχικές κυβερνήσεις.
Περνάμε σε άλλη διάσταση. Brainoware: Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να συνδέσουν ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα με υπολογιστή. Καλλιέργησαν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα επί ένα μήνα για να δημιουργήσουν έναν "οργανοειδές" εγκέφαλο, με νευρώνες συνδεδεμένους μεταξύ τους!!!
https://www.francetvinfo.fr/.../brainoware-des-chercheurs...

* Η Μαρία Δεναξά είναι δημοσιογράφος ανταποκριτής στο Παρίσι για τα Ελληνικά ΜΜΕ: StarTv, Real Group.
* Οι λογαριασμοί της στα κοινωνικά δίκτυα:
Facebook
Twitter