Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΓΑΣ Σβορώνου - Καστοριά 4-2

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες ο ΓΑΣ και ιδανικό καλωσόρισμα στο 2024.

Σε ένα παιχνίδι που καθάρισε τη «μπουγάδα» από το πρώτο κιόλας 20λεπτο, ο ΓΑΣ Σβορώνου πέρασε ένα εξαιρετικά άνετο απόγευμα κερδίζοντας με 4-2 την Καστοριά στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και έκανε ποδαρικό με το «δεξί» στο νέο έτος.

Ήταν μία αναμέτρηση στην οποία η ομάδα μας κυριάρχησε κατά κράτος απέναντι στον αντίπαλό της, κάτι που το έδειξε με το «καλημέρα» κιόλας αφού κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 μέχρι το 5ο λεπτό, ενώ στο 20’ είχε πάρει ήδη διαφορά τριών τερμάτων κάνοντας σε όλο το υπόλοιπο διάστημα διαχείριση δυνάμεων ενόψει των δύσκολων επόμενων τεστ που έρχονται στο δρόμο της.

Ο Γρηγόρης Τσαουσίδης ανέλαβε να καθοδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στη σημερινή συνάντηση με τον 35χρονο προπονητή να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να το συνεχίζουν ακριβώς από εκεί που το άφησαν, να αποδίδουν το ποδόσφαιρο που γνωρίζουν και να φτάνουν σε μία άνετη επικράτηση, με τους Νίκο Κυπαρίσση και Στράτο Λάμπογλου να σκοράρουν δις.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ στο ματς όταν μετά από λάθος αμυντικού της Καστοριάς, ο Κυπαρίσσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δεξί πλασέ από πολύ κοντινή απόσταση πέτυχε το 1-0!

Δευτερόλεπτα αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας σκοράροντας για δεύτερη φορά, όταν ο Βούλγαρης έβγαλε γλυκιά σέντρα με το δεξί προς την αντίπαλη περιοχή και ο Λάμπογλου με άψογη κεφαλιά βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-0!

Η ομάδα μας έχασε δύο πολύ καλές στιγμές για πετύχει και τρίτο τέρμα, αρχικά στο 16’ με την κεφαλιά του Κωτσιόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοθανάση να περνά λίγο άουτ και εν συνεχεία στο 19’ όταν ο Καραγκούνης δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση και είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά ένα λεπτό αργότερα ο ΓΑΣ έφτασε και στο 3-0, με τον Λάμπογλου να πραγματοποιεί προσωπική ενέργεια από την αριστερή πλευρά, να αποφεύγει με ωραία προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και να εκτελεί με δύναμη με το αριστερό στα δίχτυα!

Η Καστοριά έφτασε στη μείωση του σκορ στο 25’ όταν μετά από μια πάσα που πέρασε κάτω από τα πόδια των αμυντικών του ΓΑΣ, ο Καπλάνι πλάσαρε εύστοχα από κοντά για το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμη περισσότερο καθώς στο 51’ εκμεταλλεύτηκαν μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα της ομάδας μας και ο Πάλλας σκόραρε από κοντινή απόσταση με πλασέ κάνοντας το 3-2.

Η τάξη ωστόσο αποκαταστάθηκε άμεσα από τους «κιτρινόμαυρους» με τον Κοντοθανάση να περνά μία καταπληκτική κάθετη πάσα από το χώρο του κέντρου, προς τον Κυπαρίσση βγάζοντάς τον μόνο στο τετ-α-τετ απέναντι στον γκολκίπερ της Καστοριάς, με τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας να τον αποφεύγει εξαιρετικά με προσποίηση και να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία διαμορφώνοντας το 4-2!

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, ο ΓΑΣ έβαλε το ματς στον «αυτόματο πιλότο», έκανε διαχείριση δυνάμεων χωρίς να ξοδέψει περιττή ενέργεια αλλά και φροντίζοντας να μην αφήσει τον αντίπαλο να τον απειλήσει και εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση ένα ακόμη τρίποντο.

Με αυτή τη νίκη ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 40 βαθμούς, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τη 2η θέση στους τέσσερις βαθμούς και την επόμενη Κυριακή (14/1 – 15:00) πηγαίνει στην Πτολεμαΐδα για να αναμετρηθεί με τον Εορδαικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και πρώτης του 2ου γύρου του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Δημέρας με α’ βοηθό τον κ. Βαλιώτη και β’ βοηθό τον κ. Νάκα (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Γρηγόρης Τσαουσίδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος (75’ Παπαδόπουλος), Καραγκούνης (55’ Βύρος), Βούλγαρης, Μυστρίδης (55’ Ξυδούς), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (65’ Τρούμπαλος), Λάμπογλου, Δημηνάς, Κυπαρίσσης (75’ Χανδόλιας).

ΑΣ Καστοριά : Τσαρούχας, Σβίρος, Παπαγεωργίου, Τσάνι, Καπλάνι, Τσελεπής, Μωυσιάδης, Γκέγκας, Δεληζήσης, Πάλλας, Σαββόπουλος.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα της Καστοριάς καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου