Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Κακό ξεκίνημα...

Η χθεσινή απόφαση της μεγάλης αύξησης των δημοτικών τελών (καθαριότητας, φώτων, άρδευσης, λαϊκών αγορών), στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Κατερίνης...

από την νέα δημοτική διοίκηση του κ. Ντούμου, ξάφνιασε και απογοήτευσε, αφού δεν είναι λίγο με το καλημέρα να βλέπεις τα έξοδα σου να αυξάνονται!

Εμείς απλώς θα θυμίσουμε κάποια από όσα είχαμε γράψει εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πριν τέσσερα χρόνια όταν η προηγούμενη δημοτική διοίκηση (Κουκοδήμου) είχε αυξήσει και αυτή τα δημοτικά τέλη:

➤ Σ' αρέσουν τα "μνημόνια" φίλε κατερινιώτη;

«Από που να αρχίσω...

Ψήφισες το 2009 τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, γιατί σου είπαν ότι λεφτά υπάρχουν. Τελικά, λεφτά δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν μνημόνια! Μετά ψήφισες ΝΔ γιατί σου είπαν ότι θα διορθώσουν την κατάσταση. Τελικά, σου έφερε και άλλο μνημόνιο! Είπες μετά να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί σου είπε ότι "η ελπίδα έρχεται". Τελικά, καμιά ελπίδα δεν ήρθε, ήρθαν όμως νέα μνημόνια!

➤ Είπες λοιπόν μετά από όλα αυτά να αλλάξεις και τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης σου. Σου υποσχέθηκαν τα πάντα (να μην τα αναφέρουμε, υπάρχουν τα προεκλογικά προγράμματα για να τα ξαναθυμηθείς αν θέλεις...). Πουθενά όμως στο πρόγραμμα τους δεν υπήρχαν οι λέξεις δημοτικά τέλη και φόροι...

Τους πίστεψες, δεν λέω ήθελες αλλαγή...

Καλά έκανες φίλε κατερινιώτη.

Να όμως που τα μνημόνια σε ακολουθούν, δεν σε αφήνουν ήσυχο...

Έτσι λοιπόν δυο μήνες μετά την εκλογή νέας διοίκησης στον Δήμο Κατερίνης, πάρε ακόμα ένα "μνημόνιο"!!! Γιατί στην ουσία πρόκειται για ένα άλλου είδους μνημόνιο, όσα αποφασίστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.

Η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αιτιολογεί τις αυξήσεις και τους φόρους σε κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, αλλά τους φόρους θα τους πληρώσεις εσύ φίλε κατερινιώτη!

Εσύ, ο άνεργος, ο πολύτεκνος, ο τρίτεκνος, ο φουκαράς...

Δεν γνωρίζουμε αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, αν φταίνε οι προηγούμενοι (οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει λόγος αύξησης τελών), το σημαντικό είναι ότι όπως και στα μνημόνια των πολιτικών κομμάτων της πατρίδας μας, αυτοί αποφασίζουν και εσύ απλά πληρώνεις...

Δεν ακούσαμε κουβέντα χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης, για το μισθολογικό κόστος και την περικοπή διαφόρων ειδών δαπανών του Δήμου (μια έρευνα στην Διαύγεια θα σας κατατοπίσει...).

Η τσέπη μας είναι η εύκολη λύση...»

* Την ίδια στιγμή η πόλη συνεχίζει να δείχνει σαν βομβαρδισμένη από τα έργα που κάνουν οι εταιρίες. Σκόνη, λακκούβες, φασαρία, επανήλθαν στην καθημερινότητα του κατερινιώτη, μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω... εκλογών. Όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο της πόλης, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μία άλλη πόλη, όπου λες και γίνεται... πόλεμος!

Τα προβλήματα πολλά, σε μια πόλη δίχως ταυτότητα, δίχως σεβασμό στον δημότη και αυτό που κυριαρχεί είναι αυτή η έντονη αίσθηση της απουσίας μεγάλων έργων και υποδομών ή έστω κάποιων βελτιώσεων...

* Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay