Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ο Δένδιας εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στις επιθετικές ενέργειες της Δύσης

Την πρόθεση ανάληψης από την Ελλάδα, της Διοίκησης της πολεμικής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα...

καθώς και την προσφορά του Στρατηγείου της Λάρισας ως Στρατηγείο της Επιχείρησης δήλωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ο εν λόγω υπουργός, που σκόπιμα φιλοτεχνεί το «πατριωτικό» του προφίλ και την ακεραιότητά του σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος, την κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεται, τελικά, ως ο καλύτερος εκπρόσωπος εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων, αλλά και ο πλέον επικίνδυνος από τους προθύμους στην απρόσκοπτη εκτέλεση άνωθεν και έξωθεν εντολών.

Υπενθυμίζουμε, για όσους λησμονούν, την επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου, η οποία συντελέστηκε κατά παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που οριοθέτησε έως εκεί που δεν ενοχλείται η Τουρκία καθ’ υπόδειξη του τότε υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο. Ο «κολοσσός» αυτός της εξωτερικής πολιτικής, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, έμαθε τους όρους της συμφωνίας κατά την διάρκεια της πτήσης του προς την Αίγυπτο!

Σήμερα, εξαργυρώνοντας «πολύτιμες υπηρεσίες», τοποθετημένος στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας, προχωρά ακόμα περισσότερο: Θέτει την χώρα και τον λαό μας στην αιχμή του δόρατος των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο προσβολής της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Οι πράξεις της κυβέρνησης και η συνεπικουρία δια της σιωπής και της ανικανότητας της αντιπολίτευσης, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε επαγρύπνηση τον ελληνικό λαό μπροστά στο μέλλον που του επιφυλάσσουν.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2024
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ