Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Πόσο διαρκεί η περίοδος "χάριτος";

Έναν μήνα, δύο, έξι, έναν χρόνο;

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε κάποιο έργο, κάτι διαφορετικό (προς το καλύτερο πάντα), κάτι που να μας κάνει να πούμε ότι όντως κάτι αλλάζει, κάτι γίνεται που μας βγάζει από την στασιμότητα και την αδράνεια.

Και για να γίνουμε πιο κατανοητοί, μιλάμε για την Κατερίνη μας.

Μπήκαμε και ημερολογιακά στον τρίτο μήνα από την στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή του κ. Ντούμου. Είναι φυσιολογικό και λογικό να χρειάζεται μία περίοδος "χάριτος", προσαρμογής, να δουν οι νέοι άνθρωποι (νέοι σε πρόσωπα, όχι σε ηλικία...) που διαχειρίζονται τις τύχες της πόλης μας που βαδίζουν, τι βρήκαν, κ.α.

Αλλά κάποια στιγμή αυτή η "περίοδος" θα πρέπει να τελειώσει και να δούμε κάτι. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε κάτι το ουσιαστικό, κάτι που θα μας κάνει να πούμε ότι όντως κάτι γίνεται. Αντί αυτού μέχρι στιγμής είδαμε αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, άρδευσης και λαϊκών αγορών! Αυτό από μόνο του χαρακτηρίζεται ως αρνητικό για την νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Δεν έχει να κάνει καθόλου, αν είμαστε με την νέα διοίκηση, την παλιά ή οτιδήποτε άλλο. Το να επιβαρύνεις το πορτοφόλι των νοικοκυριών με περισσότερα έξοδα είναι αρνητικό, τελεία και παύλα!

Να δούμε και κάποιο έργο όμως! Θα δώσουμε στην νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, τον χρόνο που χρειάζεται για να βρει τα "πατήματα" της, αλλά σε λογικά πλαίσια.

Δεν θέλουμε "διαχειριστές", θέλουμε ανθρώπους με όραμα, ιδέες και έργα. Και εμάς αν μας βάλετε στην διοίκηση του Δήμου, θα τα βγάλουμε πέρα. Θα κάνουμε αυξήσεις στους φόρους, θα βάφουμε που και που από καμία διάβαση, θα κόβουμε και λίγα χόρτα και όλα καλά! Δεν λέει τίποτα αυτό. Δεν θα μας θυμάται κανείς...

Η πόλη δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει υποδομές, δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά "συντηρούμαστε" σαν πόλη, από το παραλιακό μέτωπο και από τον Όλυμπο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πού είναι οι ποδηλατόδρομοι, η αξιοποίηση του Πέλεκα, του Πλατανόδασους, των Πιέριων Όρων; Δρόμοι κατεστραμμένοι λες και μας βομβαρδίζει καθημερινά το... Ισραήλ! Σκόνη και βρωμιά όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο! Τα αθλητικά κέντρα μαραζώνουν! Οι υποδομές στον αθλητισμό είναι του 1970-80!

Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, αλλά θα δώσουμε λίγη ακόμα περίοδο "χάριτος" στον Δήμο Κατερίνης. Είναι δίκαιο. Αλλά όπως ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, έτσι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και η περίοδος "χάριτος". Και δεν χρειάζεται να τα γράψουμε εμείς για να τα ακούσουν στον Δήμο, ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Στην ίδια πόλη ζούμε όλοι. Τους ίδιους δρόμους περπατάμε! Τα ίδια προβλήματα έχουμε!

Για αυτό, κάντε έργα, παράξτε ωφέλιμα πράγματα και δώστε "υπεραξία" στην πόλη μας!