Τρίτη 16 Απριλίου 2024

7οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Την τρίτη θέση στους 7ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου»...

  κατέκτησε η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Μαυρίδου Κατερίνα, Μεταξιώτη Μαγδαληνή, Μοσχολούρη Άννα, Στούπα Κωνσταντίνα, Σουλοβίκα Γλυκερία, Μαραγκοζίδου Νίκη, Καρακούση Γεωργία και Ζάχου Χρυσάνθη.

Οι Αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας και με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Α.Π. 19303/3-10-2023).

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη φάση των αγώνων στις 27 Μαρτίου μαθητές/τριες από 65 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαγωνίστηκαν στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, καθώς και στην κατανόηση προφορικού λόγου. Κατά τη δεύτερη φάση, στις 4 Απριλίου 2024, οι τρεις ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία , μία εκ των οποίων ήταν και η ομάδα του σχολείου μας, διαγωνίστηκαν στην παραγωγή προσχεδιασμένου προφορικού λόγου.

Ο Διευθυντής Παπαφωτίου Γεώργιος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριές μας για τη διάκρισή τους και ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε κάθε μελλοντική τους προσπάθεια! Θερμά συγχαρητήρια και στις φιλολόγους Μανίκα Μαριάννα, Ξηρού Κυριακή και Χαριτοπούλου Σοφία που προετοίμασαν με επιτυχία τα μέλη της ομάδας Γλώσσας του σχολείου μας.