Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ποια μυαλά τα σκέφτηκαν όλα αυτά;

Έναν ακόμη τρόπο για να εξαθλιώσει τους πολίτες και να τους αρπάξει τις περιουσίες σκαρφίστηκε η κυβέρνηση!

Πρόκειται για το "πιστοποιητικό αντιπυρικής προστασίας για ακίνητα σε απόσταση κοντινή με δασικές εκτάσεις".

Ένα μέτρο που βγάζει παράνομους όλους σχεδόν τους παραπάνω ιδιοκτήτες αφού πρόκειται να στοιχίσει στους πολίτες χιλιάδες ευρώ για να γλιτώσουν τα πρόστιμα, αλλά είναι εντελώς ανεφάρμοστο και τελικά ο πολίτης και θα ξοδέψει χιλιάδες ευρώ σε εργασίες ώστε η ιδιοκτησία του να αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του νόμου, αλλά όλα αυτά που προβλέπονται είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να γίνουν.

Στην ουσία με αυτόν τον νόμο το κράτος αποποιείται τις ευθύνες του για την προστασία των δασών από τις φωτιές και τις μεταθέτει στους πολίτες με την απειλή προστίμων χιλιάδων ευρών, ενώ οι εργασίες μπορεί να φθάσουν και μέχρι τις 30.000 ευρώ!

Και όλα αυτά όταν οι πολίτες με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, με τα βίας επιβιώνουν από τους φόρους, και την ακρίβεια! Ποιο "ξεφτέρι" τα σκέφτηκε όλα αυτά; 

Στις μέρες μας ζούμε μία εφιαλτική πραγματικότητα με εκβιασμούς, απειλές και μια ΑΑΔΕ και μια κυβέρνηση που έχουν γίνει όχι απλά συνεταίροι στα οικονομικά μας, αλλά κοινοί εκμεταλλευτές και τοκογλύφοι με απώτερο σκοπό να μας πάρουν τις περιουσίες (όσες έχουν απομείνει) μέσω των προστίμων, αναγκάζοντας του πολίτες ή να ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες τους ή να τις χάσουν μέσω των διαφόρων χαρατσιών που σκαρφίζονται στην κυβέρνηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ). Εκβιασμός για τα εμβόλια, για τα σπίτια, για τα οικόπεδα, για τους ερασιτέχνες ψαράδες, για την χρήση πλαστικού χρήματος, κ.α. Και καλούνται συνεχώς οι πολίτες να τρέχουν σε μηχανικούς, συμβολαιογράφους και λογιστές ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ (αν υπάρχουν), ψάχνοντας τρόπο να συμπληρώνουν ηλεκτρονικές αιτήσεις, βεβαιώσεις και δηλώσεις, σε εκατοντάδες εφαρμογές που έχουν εφευρεθεί για τους παραπάνω λόγους. Θυμάστε πόσα έβγαλαν οι φαρμακοποιοί με την παρωδία των rapid test; Οι μηχανικοί με τις βεβαιώσεις για τα διάφορα πιστοποιητικά, οι συμβολαιογράφοι, κ.α.;

Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες δεν θα έχουν ακίνητες περιουσίες στο όνομά τους και θα καταλήξουν σε ξένες εταιρίες που σαν κοράκια καραδοκούν πάνω από τα κεφάλια τους για να τους τις πάρουν! Περιουσίες που μόχθησαν οι ίδιοι και οι γονείς-παππούδες τους να τις φτιάξουν, τις χρυσοπλήρωσαν, σε ΦΑΠ, ΜΑΠ, ΕΝΦΙΑ, ΙΚΑ και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά, αρκετοί από αυτούς που θα πληρώσουν τα χαράτσια και τα πρόστιμα, λέγεται ότι θα ξαναψηφίσουν την ΝΔ στις επόμενες εκλογές! Γκρινιάζουν όλο τον χρόνο, κεραυνοί στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους όταν σκέφτονται τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς τους (το τι λένε για αυτούς δεν αρμόζει να το γράψουμε...), αλλά βρε παιδί μου, με έναν καταπληκτικό τρόπο, όταν βρίσκονται πίσω από το παραβάν και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα, το χέρι τους δια μαγείας σταυρώνει πάλι την ΝΔ! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το γεγονός ότι όντως μας ψεκάζουν, ότι όντως κάτι μας ρίχνουν μέσα στην τροφή και στο νερό! Τώρα για κάποιους σαν και εμάς που προσπαθούμε (ματαίως) να σας αφυπνίσουμε και να σας ξυπνήσουμε, μάλλον δεν μας πιάνει τίποτα, ένα πράγμα σαν τις κατσαρίδες σε πυρηνικό πόλεμο! Θα είναι κάτι στο γονιδίωμα μας, δεν εξηγείται αλλιώς. Πρέπει να είμαστε κάτι σαν τους μεταλλαγμένους τους X-MEN!


* Image by b0red from Pixabay
* Image by Breaking_Brain from Pixabay