Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

"Χαρμολύπη"












Συναισθήματα χαράς και λύπης (χαρμολύπης) μας διακατέχουν διαβάζοντας τα δελτία τύπου του Δήμου Κατερίνης για την συμμετοχή της πόλης μας στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klangefurt της Αυστρίας.

Χαράς, για τις επιτυχίες των παιδιών μας.

Και λύπης, για την σύγκριση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης του Klangefurt σε σχέση με αυτών της Κατερίνης. Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στο Klangefurt για να τις "πιεις στο ποτήρι"! Και δυστυχώς για τα παιδιά της πόλης μας η απουσία οράματος των τοπικών "αρχόντων" μας σε ότι έχει να κάνει με τις αθλητικές υποδομές, αποτελεί τροχοπέδη όχι μόνο για την αθλητική καταξίωση τους, αλλά και για όσα παιδιά επιθυμούν απλά να αθληθούν.

Μπορεί π.χ. το Α΄ ΔΑΚ να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις όπως αυτής της Αυστρίας; Δυστυχώς όχι! Εδώ θα πουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε καν διοργανώσεις που γίνονται σε γειτονικές μας πόλεις όπως π.χ. το Κιλκίς, τα Τρίκαλα, κ.α. και εσύ μας μιλάς για διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στην Κατερίνη; Έχετε δίκαιο, ζητάμε συγνώμη για την στιγμιαία ονειροπόληση μας...

Τα παιδιά μας που ταξίδεψαν στην Αυστρία αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων για τα επιτεύγματά τους και μακάρι την επόμενη φορά να πάνε περισσότερα παιδιά από περισσότερα αθλήματα και όχι μόνο από ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να τα συγχαρούμε ξανά.

➤ Χαρμολύπη: Ανάμεικτο συναίσθημα χαράς και λύπης

* Φωτογραφία από 영택 오 από το Pixabay