Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά...

Πρώτα όμως τα συγχαρητήρια.

Μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση διοργάνωσε ο ΓΑΣ Ενιπέας Λιτοχώρου σε συνδιοργάνωση με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου. Διοργάνωση από αυτές που λείπουν από την Πιερία (και κυρίως από την πρωτεύουσα την Κατερίνη) και θέλουμε να γίνονται. Τα "34 ΟΛΥΜΠΙΑ". Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία και οφείλουμε να συγχαρούμε όλους όσους εργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό. Συγχαρητήρια και στον σύνδεσμο κριτών Πιερίας - Ημαθίας που συντέλεσε τα μέγιστα για να γίνουν οι αγώνες.

Εκατοντάδες αθλητές και άλλοι πόσοι εκατοντάδες προπονητές, γονείς και φίλοι ανέβηκαν στον Όλυμπο στο δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024. Από μόνος του αυτός ο αριθμός επισκεπτών εκτός από την υπεραξία που δίνει στην διοργάνωση, δημιουργεί όμως και κάποιες προσδοκίες. Μην φαντάζεστε κάτι το ιδιαίτερο, γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα ή κάτι άλλο. Αλλά το να περιμένεις να υπάρχουν καθαρές τουαλέτες, χαρτιά για να σκουπιστείς και λίγο σαπούνι να πλύνεις τα χέρια σου, θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο που δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε.

Πολλά τα παράπονα από παιδιά και γονείς για την κατάσταση των τουαλετών κάτω από την κερκίδα του γηπέδου και αφού τα μετέφεραν και σε εμάς, τα διαπιστώσαμε με τα ίδια τα μάτια μας. Κοινές τουαλέτες (ανδρών - γυναικών), 4 στο σύνολο, από τις οποίες οι δύο ήταν σε άθλια κατάσταση με τα χαρτιά να ξεχειλίζουν και την βρωμιά να μην αντέχεται. Στην τρίτη τουαλέτα δεν υπήρχε πόρτα. Και έμενε μία τουαλέτα για να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον τεράστιο όγκο επισκεπτών. Και δυστυχώς δεν είδαμε ούτε μία καθαρίστρια! Που για όλον αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 καθαρίστριες. Θα έπρεπε ο Δήμος Δίου Ολύμπου να είχε μεριμνήσει ώστε και οι τουαλέτες να ήταν σε ανεκτή κατάσταση και να είχε καθαρίστριες τόσο για τις τουαλέτες όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Και όπως λέει ο σοφός λαός: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».

* Δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τις τουαλέτες για ευνόητους λόγους.