Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Χρειαζόμασταν πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα;












ΝΑΙ χρειαζόμασταν!
Πήραν; ΟΧΙ...
Όπως δεν πήραν πυροσβεστικά αεροσκάφη. Δεν έκαναν αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικά φυλάκια μέσα στα δάση. Δεν πήραν drone για επιτήρηση των δασών μας. Αντί όλων αυτών, "φυτεύουν" ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά!

Μας κυβερνάει ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και το πως θα διατηρηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία. Δυστυχώς όσο παραμένει στην εξουσία, τα δάση μας λιγοστεύουν και το οξυγόνο μας τελειώνει. Ένας δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός που όλα αυτά τα χρόνια είναι μαθημένος να μην κάνει τίποτα, υποτίθεται ότι θα μας σώσει! Από τον πρώτο βαθμό διοίκησης (Δήμοι) έως τον ανώτερο που είναι η κυβέρνηση, δεν λειτουργεί τίποτε. Αναξιοκρατία, κομματικές προσλήψεις, μετεεκλογικές "χάρες" στους δικούς τους ανθρώπων, συμπληρώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα που ζει η νεότερη Ελλάδα. Και περιμένουμε από κάποιους ήρωες (πυροσβέστες, εθελοντές και κάποιους ευσυνείδητους υπαλλήλους) να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δυστυχώς δράματα όπως τα Τέμπη, η Βοιωτία, η Δαδιά, το Μάτι, η Θεσσαλία, η Μάνδρα, κ.α. εκτός από την προσωρινή συγκινησιακή φόρτιση, δεν έβαλαν μυαλό στους νεοέλληνες.

Με την απάθεια της η ελληνική κοινωνία διατηρεί ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που μέρα με την μέρα επιφέρει ανείπωτες καταστροφές στην πατρίδα μας και ατελείωτα ανθρώπινα δράματα. Οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται, δεν διαδηλώνουν, δεν απαιτούν, δεν κάνουν τίποτα. Απαθείς, κολλημένοι σε οθόνες και περιμένοντας πότε θα μπει κάποιο επίδομα για να παραγγείλουν από delivery καφέδες και πίτσες, παραδίδουν στις μελλοντικές γενιές μία χώρα κουφάρι, χωρίς δάση, χωρίς καλλιέργειες, χωρίς κτηνοτροφία, χωρίς αλιεία, έρμαιο στα πολιτικά αρπακτικά που μας κυβερνούν. Τεράστια η ευθύνη της γενιάς μας που δεν μίλησε στα παιδιά της, δεν τα δίδαξε και δεν ενδιαφέρθηκε για αυτά. Τεράστια η ευθύνη και της νέας γενιάς που ενδιαφέρεται κυρίως για Τικ Τοκ και instagram και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ απάθειας και ανωριμότητας. Είμαστε εξαιρετικά περίεργοι να δούμε (αν ζούμε μέχρι τότε), τι αρχές και αξίες η σημερινή νεολαία θα μεταδώσει στα δικά της παιδιά όταν και αυτή με την σειρά της σε λίγες δεκαετίες θα βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται, αν φυσικά υπάρχει Ελλάδα μέχρι τότε...