Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Κάτι μεγάλο πάει να χτιστεί...

Την δυνατότητα κατασκευής ενός υπερσύγχρονου ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου εξετάζει μεγάλος αθλητικός σύλλογος της πόλης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" οι διοικούντες του αθλητικού συλλόγου, έχουν θέση ως άμεση προτεραιότητα τους την διερεύνηση των προϋποθέσεων υλοποίησης ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος και έχουν δοθεί οι κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του.

Οι άνθρωποι του συλλόγου εξετάζουν παρόμοιες περιπτώσεις κυρίως αθλητικών συλλόγων του εξωτερικού, καθώς και την διαθεσιμότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, ενώ γίνονται και συζητήσεις για την εύρεση χορηγών μεγάλης οικονομικής εμβέλειας που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου. Επίσης εξετάζονται οι κατάλληλοι χώροι (οικόπεδα) στην Κατερίνη που θα μπορούσαν να στεγάσουν όλες τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την δημιουργία του. Από ότι έχουμε πληροφορηθεί οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναζητούν χώρους άνω των 30 στρεμμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό στην παρούσα στιγμή.

Το αθλητικό κέντρο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

Ανοιχτό στάδιο στίβου με κερκίδες.
Κλειστό γήπεδο - γυμναστήριο.
Ανοιχτά και στεγασμένα προπονητήρια.
Ξενώνες για την φιλοξενία αθλητών και συλλόγων.
Εμπορικό κέντρο με καταστήματα.
Χώρους αναψυχής και αρκετές ακόμα υποδομές.

Η δημιουργία ενός ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου, αποτελεί το μεγάλο όνειρο του συλλόγου, που επιθυμεί να το κάνει πραγματικότητα και να αποκτήσει η πόλη μας κάτι που να πούμε την αλήθεια όχι μόνο δεν έχει, αλλά υστερεί δραματικά σε σχέση με άλλες πόλεις. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Κατερίνη στο θέμα των αθλητικών υποδομών, παίρνει πολύ κάτω από την βάση. Έτσι το όφελος για την νεολαία της πόλης μας από την ύπαρξη ενός τέτοιου αθλητικού κέντρου, θα είναι τεράστιο. Ενώ είναι βέβαιο ότι η δημιουργία του θα απογειώσει την αξία του αθλητικού συλλόγου τόσο σε θέμα επιτυχιών αλλά και οικονομικά.

Φυσικά και δεν πρόκειται για κάτι που γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη, ούτε είναι απλό. Αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η διάθεση των διοικούντων του συλλόγου, δεν είναι απλά "φιλολογική". Το επιθυμούν και θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που έχουν για να πλησιάσουν στο μεγάλο όραμα τους. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται αυτό το θέμα. Και στο παρελθόν "έπεσε" στο τραπέζι η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου. Για διάφορους λόγους δεν προχώρησε. Ας ελπίσουμε ότι τώρα έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις και η κατάληξη θα είναι διαφορετική.

* Φωτογραφία από mac231 από το Pixabay