Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Αυξήσεις στα φάρμακα ζητούν οι βιομήχανοι και θα τις πάρουν!













Απίστευτες αυξήσεις στα φάρμακα αναμένεται να εγκρίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού πολύ δύσκολα θα χαλάσει το χατήρι των φαρμακοβιομηχάνων, γιατί οι... καημένοι βιομήχανοι δεν έβγαλαν όσα εκατομμύρια ήθελαν τα τελευταία χρόνια και από ποιον θα τα πάρουν, εννοείται από εμάς, από ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις εξαρτάται η ποιότητα της ζωής τους από τα φάρμακα και δυστυχώς σε αρκετούς απειλείται η ίδια η ζωή τους.

Φυσικά τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης θα μας "ενημερώσουν" ότι η κυβέρνηση έδωσε φοβερό αγώνα (κάτι σαν τους ήρωες του 21΄) για να μην αυξηθούν πολύ τα φάρμακα και π.χ. αντί για 300% αύξηση θα έχουμε... 200%! Δηλαδή θα μας ζητάνε σε λίγο να πούμε και... ευχαριστώ!

Το να αυξάνονται οι τιμές των φαρμάκων (όπως του ρεύματος, των φόρων, κ.α.) σε μια περίοδο που η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα, είναι έγκλημα! Υποβαθμίζεται η ήδη υποβαθμισμένη ζωή μας, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι! Από την στιγμή που ο πολίτης έχει πληρώσει μια περιουσία σε εισφορές και φόρους, τα φάρμακα θα πρέπει να δίνονται όχι φθηνά, αλλά δωρεάν!

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) έβγαλε ανακοίνωση για την πιθανολογούμενη αύξηση της τιμής των φαρμάκων εδώ. Εμείς θα σταθούμε στην προτελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης και δεν θα γράψουμε τίποτα άλλο: «Εν κατακλείδι, οι συγκεκριμένες αναπροσαρμογές τιμών έχουν πρώτον ως στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσω της αποφυγής φαρμακευτικών ελλείψεων και δεύτερον την εξοικονόμηση των οικονομικών πόρων μέσω αποφυγής φθηνότερων προϊόντων και αντικατάστασής τους από νέα ακριβότερα.»

* Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay