Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Κάντο όπως το Νότιο Σουδάν!

ΗΠΑ - Νότιο Σουδάν 101-100.

Το μεγαλύτερο κάζο στην ιστορίας της παραλίγο να βιώσει η "Dream Team" των NBAers χθες το βράδυ στο Λονδίνο σε φιλικό αγώνα μπάσκετ με αντίπαλο την ομάδα του Νότιου Σουδάν, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να πάρουν την νίκη 8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού, ενώ στην τελευταία επίθεση τους οι Σουδανοί ήταν άτυχοι σε 3 συνεχόμενα σουτ που έκαναν. Αν κέρδιζαν χθες οι Σουδανοί, θα μιλούσαμε σήμερα για την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του μπάσκετ και το μεγαλύτερο ρεζιλίκι των ακριβοπληρωμένων σταρ του NBA.

➤ Το Νότιο Σουδάν έγινε επίσημα ανεξάρτητο κράτος τον Ιούλιο του 2011 μετά από μακροχρόνιους αγώνες εναντίον των αποικιοκρατών Βρετανών και πολυετών εμφύλιων συρράξεων με πάρα πολλούς πολίτες του νεκρούς εξαιτίας αυτών των συγκρούσεων. Επίσης το 2014 επλήγη από μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Το προσδόκιμο ζωής είναι στα... 62 έτη για τους Σουδανούς.

Το Νότιο Σουδάν έχει παρόμοιο πληθυσμό με αυτόν της Ελλάδας, ενώ το 60% των κατοίκων της είναι Χριστιανοί.

Όλα τα παραπάνω μήπως είναι ένα "σημάδι" για την δικιά μας Εθνική μπάσκετ και την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας; Να το κάνουν όπως το Νότιο Σουδάν;

* Φωτογραφία από David Peterson από το Pixabay