Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Η χειρότερη όλων!

Την χειρότερη τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που έχουμε δει ποτέ στην ζωή μας, είχαμε την... τύχη να δούμε σήμερα και λέμε ότι είμαστε τυχεροί που την είδαμε γιατί πραγματικά εκτιμήσαμε περισσότερο και όσο τίποτα άλλο την αντίστοιχη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 που ήταν ένα χάρμα οφθαλμών σε αντίθεση με αυτό το αίσχος που είδαμε σήμερα στο Παρίσι.

Αυτό που είδαμε σήμερα είναι μία προσβολή στο Ολυμπιακό Πνεύμα και τα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού. Αν μη τι άλλο περιμέναμε ότι οι Γάλλοι θα πρόσφεραν ποιότητα, αλλά δυστυχώς αυτό που είδαμε ήταν ένα κακοστημένο καρναβάλι.Μία παρωδία χωρίς αρχή και τέλος. Περισσότερο έμοιαζε με κάτι από Eurovision παρά με γιορτή του αθλητισμού, της ιστορίας και των παραδόσεων μας. Μία απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ όλων αυτών των νέων "ηθών" που πρεσβεύει η νέα τάξη πραγμάτων και θέλουν να μας περάσουν ως κανονικότητα. Η αποθέωση της παρακμής της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου, παρέλασε σήμερα μπροστά από τα μάτια μας, τόσο σε μορφή εικόνας όσο και σε ήχου. Μιας εικόνας αδιάφορης έως ενοχλητικής και ενός ήχου που το κυριότερο χαρακτηριστικό του ήταν συνεχόμενες κραυγές και μία ατελείωτη ταλαιπωρία των αυτιών μας.

➤ Από τις χειρότερες στιγμές της τελετής έναρξης ήταν η διακωμώδηση του Μυστικού Δείπνου που προσβάλλει τόσο την νοημοσύνη μας, όσο και τα θρησκευτικά μας αισθήματα.

Η απουσία της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί εισέβαλε στην Ουκρανία, η συμμετοχή του Ισραήλ παρά την εισβολή του στην Παλαιστίνη και η συμμετοχή της Τουρκίας που εισέβαλε και κατέχει παράνομα εδάφη της Κύπρου σε συνδυασμό με την κάκιστη τελετή έναρξης, αλλά και η μετατροπή της πρωτεύουσας της Γαλλίας σε ένα γκέτο με πρόσβαση για λίγους και απαγορεύσεις για τους πολλούς και απλούς κατοίκους της, συνθέτουν μια απογοητευτική εικόνα που θα θυμόμαστε για χρόνια.

* Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay