Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Φίκο, νέα απόπειρα δολοφονίας είχαμε εναντίον του υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο αποπειρών δολοφονίας είναι ότι και οι δύο, Τραμπ και Φίκο ήταν υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία. Ενδιάμεσα είδαμε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να "λυσσάνε" από το κακό τους για τις προσπάθειες του Ούγγρου πρόεδρου Ορμπάν να μεσολαβήσει ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος με την επίσκεψη του σε Ουκρανία και Ρωσία. Αυτόματα το μυαλό μας οδηγείται στον λογικό συλλογισμό ότι κάποιοι δεν θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας, ενώ δεν έχει σταματημό το πάθος των "ηγετών" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ και δυστυχώς και της δικιάς μας κυβέρνησης στο να προμηθεύουν όπλα στους Ουκρανούς να συνεχιστεί ο πόλεμος όπου σκοτώνονται χιλιάδες νέοι άνθρωποι, αντί να προσπαθούν να επικρατήσει η ειρήνη. Οποιαδήποτε κακή συμφωνία για την ειρήνευση στην Ουκρανία είναι απείρως καλύτερη από μία ημέρα πολέμου. Δυστυχώς αυτή η σκέψη δεν περνάει από το μυαλό των "ηγετών" μας.

Δεν γνωρίζουμε αν για όλα αυτά ευθύνεται η αρνητική στάση των δύο θυμάτων στην συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία ή αν ήταν απλά τυχαίες απόπειρες δολοφονίας. Πολύ δύσκολα θα μάθουμε την αλήθεια (αν την μάθουμε ποτέ), για το ποιοι ευθύνονται για αυτές. Η βρωμιά που υπάρχει στην πολιτική είναι τεράστια και κανείς δεν μπορεί με ευκολία να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα. Ο αναβρασμός, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για όλα αυτά που συμβαίνουν, θολώνουν την κρίση όλων μας και δεν μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε καθαρά. Το να πάρεις το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς είναι εύκολο, το να αποδείξεις ότι η πλευρά που διάλεξες είναι η σωστή, είναι το δυσκολότερο από όλα.

Οι παγκόσμιες εξελίξεις δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα.