Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Με αυτούς δεν μπορείς να κάνεις "χωριό"...

Σε μία θρασύτατη και εξωφρενική ανακοίνωση για την λογική του μέσου ανθρώπου που προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας, προχώρησαν οι Τούρκοι γείτονες μας. Δεν χωράει κριτική στην ανακοίνωση των Τούρκων, απλά προκαλεί γέλιο και οργή σε κάθε νοήμον άτομο.

Καλά θα είναι όμως να διαβαστεί από όποιον πιστεύει ακόμα ότι μπορείς να είσαι φίλος με αυτό το κράτος εγκληματία...

Ήταν μία μορφή απάντησης στις δηλώσεις του υπουργού εθνικής αμύνης κ. Νίκου Δένδια, που ήταν αρκετά μετριοπαθής σε σχέση με το ατιμώρητο έγκλημα που έχει διαπράξει η Τουρκία στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι χαρακτήρισαν συκοφάντη, ψεύτη και χαμηλού επιπέδου τον κ. Δένδια, έναν υπουργό μιας γείτονας χώρας με την οποία υποτίθεται ότι επιθυμούν καλές σχέσεις, φυσικά για όσους τους πιστεύουν ακόμα. Χαρακτηρίζουν... εγγυητή της ειρήνης τον τουρκικό στρατό, ότι υπήρχε... γενοκτονία εναντίον των τουρκοκύπριων και εξαίρουν τις προσπάθειες του... Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ερντογάν για την προώθηση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν χωράει κριτική στην ανακοίνωση των Τούρκων, απλά προκαλεί γέλιο και οργή σε κάθε νοήμον άτομο. Καλά θα είναι όμως να διαβαστεί από όποιον πιστεύει ακόμα ότι μπορείς να είσαι φίλος με αυτό το κράτος εγκληματία...

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας:

Δήλωση για τις συκοφαντικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας

Καταδικάζουμε έντονα την χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητικό δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υφίσταται κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από μια απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο τουρκικός στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα.

Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση.

Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν.