Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

"38η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης". Την έσωσαν οι αθλητικοί σύλλογοι...

Την στιγμή μάλιστα που ο Δήμος Κατερίνης (διαχρονικά) έχει αποδείξει ότι δεν πολυνοιάζεται για τον αθλητισμό (τουλάχιστον για τις αθλητικές υποδομές)!

Αλλά ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό της "εμποροπανήγυρης". Τι σημαίνει "εμποροπανήγυρη"; Ο ορισμός είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη υπαίθρια αγορά κάθε είδους προϊόντων και εμπορευμάτων, η οποία λειτουργεί για περιορισμένο χρόνο (μιας ή μερικών ημερών), περιοδικά και σε καθορισμένο τόπο.

Κάποια ιδιαίτερη εμπορική δραστηριότητα δεν είδαμε ούτε και φέτος. Ελάχιστα τα εμπορικά κιόσκια. Είδαμε κιόσκια με χαλβάδες και λουκουμάδες, τις γνωστές υπαίθριες ταβέρνες με τα κρέατα, ελάχιστα κιόσκια που να εμπορεύονται προϊόντα, λιγότερα παιχνίδια για τα παιδιά, και ευτυχώς που συμμετείχαν κάποιοι αθλητικοί σύλλογοι που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των νεαρών παιδιών.

Ήταν καλύτερα από άλλες χρονιές; Ναι, έγινε κάποια προσπάθεια, αλλά όχι τέτοια που μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι αναβίωσε με επιτυχία ο θεσμός της παλαιάς εμποροπανήγυρης.

Οι αθλητικοί σύλλογοι έβαλαν πλάτη και ξελάσπωσαν ως ένα σημείο τον Δήμο Κατερίνης, την στιγμή που οι ίδιοι δίνουν καθημερινά "μάχες" στις παμπάλαιες και ξεπερασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας. Οι αθλητικοί σύλλογοι απέδειξαν ότι μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Μήπως και ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και την δημιουργία νεότερων και σύγχρονων;

Και όταν αναφερόμαστε στον Δήμο Κατερίνης, δεν εννοούμε μόνο την τωρινή διοίκηση! Φθάσαμε και ξεπεράσαμε αισίως 50 χρόνια ζωής σε αυτό τον πλανήτη και με τα ίδια γήπεδα που γεννηθήκαμε, με τα ίδια ζούμε τώρα και δυστυχώς με αυτά θα φύγουμε από αυτή τη ζωή! Και το χειρότερο είναι ότι την ίδια απελπιστική κατάσταση θα αφήσουμε και στα παιδιά μας.

Αναζητούνται λοιπόν άνθρωποι με όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα που θα φέρουν μία νέα πνοή στον αθλητισμό της πόλης μας, θα τρέξουν προγράμματα, θα αναζητήσουν εγχώρια ή ευρωπαϊκά προγράμματα, θα πιέσουν και θα μοχθήσουν για το καλύτερο για τα παιδιά μας, για να τα προσφέρουν αυτά που εμείς δεν είχαμε. Δυστυχώς, δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι...

Επιστρέφοντας στα της εμποροπανήγυρης, να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Μητρόπολη Κατερίνης για την δράση της με την "Μοναστηριακή κουζίνα". Εξαιρετική και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επισκεπτών.

Πρόβλημα για μία ακόμη χρονιά το πάρκινγκ. Παρά την δημιουργία ενός μικρού πρόχειρου πάρκινγκ, αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα. Κυκλοφοριακό κομφούζιο, μιας που το νέο πάρκινγκ, εκτός του ότι ήταν μικρό, δεν είχε εύκολη πρόσβαση, αφού ο δρόμος για να μπεις σε αυτό είναι στενός και έκανες πολύ ώρα τόσο να μπεις όσο και να βγεις από αυτό. Λογικά λοιπόν οι οδηγοί πάρκαραν ξανά στα στενά της Ανδρομάχης, με τους κατοίκους σε κάποιες περιπτώσεις να δυσανασχετούν με τους οδηγούς, αφού είδαμε και κάποιες λεκτικές "διαφωνίες" για τους χώρους πάρκινγκ.

Τελειώνοντας, όπως είπαμε έγινε κάποια προσπάθεια φέτος. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μόνο να μην μείνει ο Δήμος Κατερίνης σε αυτήν. Ας κρατήσει τα θετικά της φετινής χρονιάς και ας προσπαθήσει για περισσότερα του χρόνου. Ο κόσμος θέλει να υπάρχει εμποροπανήγυρη. Το απέδειξε με την προσέλευση του το διήμερο που μας πέρασε. Ας μην τον απογοητεύσει ο Δήμος και ας κάνει του χρόνου μία εμποροπανήγυρη ακόμη καλύτερη.