Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Καμία απάντηση...

Σε λίγες ημέρες θα γίνει ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά. Χιλιάδες παιδιά θα γεμίσουν τις αυλές και τις αίθουσες των σχολείων. Είναι άραγε έτοιμες όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης μας να υποδεχθούν τα παιδιά μας;

Ο Δήμος Κατερίνης όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα στείλει δελτία τύπου όπου θα μας ενημερώνει ότι οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες και ασφαλείς για το πρώτο κουδούνι και ότι έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες που απαιτούνται για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές-τριες.

Θα είναι όμως έτσι; Θα είναι όλα τα σχολεία έτοιμα;

Στα χέρια της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" υπάρχει επιστολή σχολείου της πόλης μας προς τον Δήμο Κατερίνης, που αφού κάνει μία καταγραφή των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στο σχολείο (με φωτογραφίες) επισημαίνει ότι «έχουν κοινοποιηθεί στον Δήμο Κατερίνης ανάλογες επιστολές από πέρσι έως και σήμερα και δεν έχει πάρει καμία απάντηση».

Καμία απάντηση...

Είναι δυνατόν σχολική μονάδα να στέλνει επιστολή στον Δήμο Κατερίνης και να επισημαίνει σημαντικά προβλήματα για την ασφάλεια των μαθητών/τριών και όχι απλά να μην διορθώνονται τα προβλήματα, αλλά να μην παίρνει ούτε καν μία απάντηση;

Ελπίζουμε στο διάστημα των δυο εβδομάδων που μένουν μέχρι τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Κατερίνης να έχει προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σχολείο της πόλης μας.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα παρακολουθήσει το θέμα και θα σας ενημερώσει δημόσια για το αν τα προβλήματα στο σχολείο έχουν αποκατασταθεί ή όχι. Και αν χρειαστεί θα δημοσιεύσει τόσο την επιστολή όσο και τις φωτογραφίες που την συνοδεύουν.

Καλή σχολική χρονιά!