Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

BRAVO NOVAK!

Τα πήρε όλα ο Σέρβος!

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νίκησε στον τελικό τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ (7-6, 7-6) και φόρεσε στο στήθος του το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Μάγκας ο Σέρβος αγωνίστηκε με την ωριμότητα που του δίνουν τα 37 του χρόνια, αλλά και σαν... έφηβος απέναντι στον πολύ σπουδαίο Αλκαράθ, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο διάδοχος του τα επόμενα χρόνια.

Σύμβολο και είδωλο για εκατομμύρια κόσμο ο Τζόκοβιτς έδωσε στους χειρότερους Ολυμπιακούς που έχουμε δει ποτέ, της Γαλλίας, την λάμψη και την αίγλη που απέτυχαν οι ίδιοι οι Γάλλοι να δώσουν τόσο με την απαίσια τελετή έναρξης, όσο και με όλα τα ευτράπελα που βλέπουμε καθημερινά να γίνονται στο Παρίσι, όπως π.χ. άντρες να αγωνίζονται ως γυναίκες για να δείρουν άλλες γυναίκες!

Δεν γνωρίζουμε αν θα ξαναδούμε τον Τζόκοβιτς σε άλλη Ολυμπιάδα, αλλά θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που τον απολαύσαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και να κρατήσουμε στην μνήμη μας αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές. Ήταν μία γλυκιά "ανάπαυλα" για όλους μας, από αυτή την δυστοπική γκρίζα πραγματικότητα που οι κυβερνήσεις μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε, με τους πολέμους, τις απαγορεύσεις, την προσπάθεια ανατροπής της κανονικότητας της ζωής μας και των πιστεύω μας. Το να βλέπεις αυτόν τον τεράστιο Σέρβο ήταν ένα ευχάριστο break από τα προβλήματα μας.

Ευχαριστούμε Τζόκοβιτς!

* Πηγή φώτο: By Carine06 from UK - Novak Djokovic, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76383403