Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Χαμός!

Χαμός από αυτοκίνητα στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Κυρίως Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, λόγω των προπονήσεων των ακαδημιών των συλλόγων στίβου αλλά και των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Γονείς με τα αυτοκίνητα τους φέρνουν στο γήπεδο τα παιδιά τους. Μεγαλύτερα παιδιά με τα ποδήλατα τους έρχονται και αυτά στο γήπεδο. Μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι έρχονται για να αθληθούν. Η κίνηση είναι μεγάλη, ο δρόμος έξω από το γήπεδο στενός και επικίνδυνος για τα παιδιά.

Σε κάποια σημεία του δρόμου, δεν χωράνε να περάσουν δύο αυτοκίνητα μαζί, με αποτέλεσμα να γίνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σε αρκετές περιπτώσεις και λόγο του όγκου των αυτοκινήτων, δεν υπάρχει ορατότητα για να διακρίνεις αν πίσω από κάποιο αυτοκίνητο υπάρχει κάποιος πεζός, κάποιο παιδάκι που θέλει να περάσει τον δρόμο.

Και πάντα υπάρχει ο "έξυπνος" της ημέρας, που θα περάσει με σανιδωμένο το γκάζι μπροστά από το γήπεδο!

Ποδηλατόδρομος δεν υπάρχει. 

Ο Δήμος Κατερίνης θα πρέπει να σκεφτεί την προοπτική πεζοδρόμησης του δρόμου έξω από το Α΄ ΔΑΚ. Από τον ένα κυκλικό κόμβο έως τον άλλο. 

Μαζί με την απαραίτητη δημιουργία ενός πάρκινγκ. 

Ας μάθουμε και λίγο να περπατάμε! Όλοι θέλουν να παρκάρουν μπροστά στην είσοδο του γηπέδου. Αν μπορούσαν θα έβαζαν το αυτοκίνητο τους μέσα στο... ταρτάν του στίβου! Ας γίνει λοιπόν ένα πάρκινγκ κάπου κοντά και ας περπατάμε και λίγα μέτρα. Καλό στην υγεία μας θα κάνει.

Η ασφάλεια των παιδιών μας προέχει όσο τίποτα άλλο.