Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Μία ακόμη κακή εμπειρία.

Είχαμε σχεδόν ένα χρόνο να πάμε σε δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Κατερίνης. Μετά την σημερινή μας εμπειρία, μάλλον θα κάνουμε κάνα χρόνο να ξαναπάμε.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ζηλεύουμε πολύ όλους και όλες εσάς που δεν πηγαίνετε ή δεν έχετε πάει ποτέ σε δημοτικό συμβούλιο. Είστε πολύ τυχεροί!!! Δυστυχώς για εμάς, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα, θα αναγκαστούμε να πάμε πάλι.

Φωνές, αναρχία, καμία τήρηση της διαδικασίας, ελάχιστες οι στιγμές που κάποιος δημοτικός σύμβουλος μπορούσε να τελειώσει μία πρόταση. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοπτε δημοτικό σύμβουλο γιατί είχε εξαντλήσει τον χρόνο και ο ίδιος τελικά μιλούσε παραπάνω! Εκφράσεις που δεν θα έπρεπε να ακούγονται σε δημοτικά συμβούλια, παρεμβάσεις κ.α. Με την δική μας την οπτική, το δημοτικό συμβούλιο χρόνο με τον χρόνο, έχει χάσει την αίγλη του και δεν είναι ο καλύτερος τρόπος και τόπος για κάποιον να περάσει 2-3 ώρες μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Αφού πήγαμε όμως, πρέπει να σας ενημερώσουμε για κάποια πράγματα που καταφέραμε να πληροφορηθούμε.

Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στα "θέματα" που αποτέλεσαν σήμερα την αιτία για να επικρατεί χαμός κατά διαστήματα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ειλικρινά δεν βγάλαμε κανένα νόημα από αυτή την συζήτηση. Και αν πρέπει να αναφερθούμε, θα πρέπει να σας παρουσιάσουμε όλα όσα ειπώθηκαν και δεν το αντέχουμε.

➤ Μάθαμε λοιπόν ότι ο κ. Κουκοδήμος επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος παραιτήθηκε. Φαβορί για να αναλάβει την ηγεσία της αντιπολίτευσης είναι ο κ. Γιώργος Κυριακίδης.

➤ Ακούσαμε για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Ντούμο να αναφέρεται στην κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Δυσκολεύεται είπε να πληρώσει τον Νοέμβριο τους εργαζόμενους. Χρωστάμε παντού είπε. Δεν θα διαφωνήσουμε ούτε θα συμφωνήσουμε με τον Δήμαρχο για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης. Δεν γνωρίζουμε στοιχεία, δεν είμαστε οικονομολόγοι. Αυτό είναι θέμα άλλων να το κοιτάξουν. Υπάρχει αντιπολίτευση ας το δει και ας μας ενημερώσει. Απλά επειδή ακούμε συνεχώς για αυτή την κατάσταση, δεν θα θέλαμε να είναι ο δημότης πάλι αυτός που θα κληθεί να επωμιστεί το βάρος μίας οικονομικής εξυγίανσης. Δεν θα θέλαμε να δούμε πάλι τον επόμενο Ιανουάριο να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη.

➤ Μάθαμε ότι εκδόθηκε οριστική άδεια για το Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης και το Τ9, αλλά υπάρχει μία εκκρεμότητα με το Β΄ ΔΑΚ που πρέπει να τακτοποιηθεί για να μπορέσει να πάρει άδεια.

➤ Επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κοκαβίδης, κατέθεσε το νέο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έπρεπε να γίνει για να βγουν οι άδειες είπε ο Αντιδήμαρχος και πως έγινε σπουδαία δουλειά. Στον κ. Κοκαβίδη απάντησε ο κ. Κυριακίδης της αντιπολίτευσης ρωτώντας τον αν έχουν ενημερωθεί οι αθλητικοί σύλλογοι. Μιλάω καθημερινά με τους συλλόγους απάντησε ο κ. Κοκαβίδης. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε αν οι σύλλογοι ενημερώθηκαν για τον κανονισμό και αν έχει γίνει κάποια διαβούλευση με κατάθεση προτάσεων. Η αντιπολίτευση πάντως (απουσία άλλων συνδυασμών που είχαν αποχωρήσει) ψήφισε παρών.

Αυτά περίπου έγιναν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης και όπως είπαμε παραπάνω δεν θα αναφερθούμε σε εκφράσεις που ρίχνουν πολύ χαμηλά το επίπεδο και την ποιότητα που θα πρέπει να έχει ένα δημοτικό συμβούλιο, που καλείται να πάρει αποφάσεις για την ζωή των δημοτών στον Δήμο Κατερίνης. Δυστυχώς για εμάς οι εκφράσεις αυτές έχουν μείνει στο μυαλό μας και φυσικά στις σημειώσεις μας.

Καλό βράδυ, καλή συνέχεια σε όλους!