Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ο βούρκος.

Οι δημιουργοί (ΣΥΡΙΖΑ) και οι υποστηρικτές (ΝΔ) της κατάπτυστης "Συμφωνίας των Πρεσπών", παραμύθιαζαν τους ευκολόπιστους Έλληνες (αυτούς που δεν βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτηρηθούν), ότι με αυτή την συμφωνία, τα Σκόπια θα έφευγαν από την επιρροή της Τουρκίας και ότι θα γινόταν πιστοί μας σύμμαχοι.

Αυτό που βλέπουμε όμως είναι, τους σκοπιανούς να μας έχουν γραμμένους και η σχέση τους με την Τουρκία να γίνεται όλο και καλύτερη. Πρόσφατο παράδειγμα, η σημερινή επίσκεψη του τούρκου υπ. εξωτερικών Φιντάν στα Σκόπια, όπου η γλώσσα του δεν ξεκολλούσε από το σκέτο Μακεδονία και οι κοινές δηλώσεις με τους σκοπιανούς για κοινή οικονομική και στρατιωτική συμμαχία.

Παράλληλα βλέπουμε μία παταγώδης αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπου η Τουρκία μας "στραγγαλίζει" μέρα με τη μέρα, ενώ γείτονες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία δεν μας υπολογίζουν και μας εξευτελίζουν διαρκώς λες και δεν υπάρχουμε! Ενώ κάναμε εχθρούς Ρωσία και Αραβικά κράτη για τα μάτια των δυτικών και των ισραηλινών, με τα "κέρδη" να είναι ψίχουλα μπρος σε αυτά που χάσαμε και θα υποστούμε περισσότερα δεινά στο μέλλον.

Οι πολιτικοί μας (κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), παρέλαβαν ένα υπερήφανο και ανεξάρτητο κράτος και όταν απομυζήσουν ότι μπορούν από αυτό, θα το πετάξουν στη γωνία σαν ένα ψοφίμι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την τύχη της Ελλάδας, ενώ στα όμορφα χώματα της πατρίδας μας, αυτά που θα κυριαρχούν θα είναι τσιμεντένια κουφάρια (ανεμογεννήτριες) και μεταλλικοί σκελετοί (συλλέκτες ήλιου ή αλλιώς φωτοβολταϊκά)!

Όσο δεν το καταλαβαίνει αυτό η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο βούρκος στον οποίο έχουμε πέσει (με την θέληση μας), θα μας καταπίνει μέχρι να μην μείνει ίχνος από εμάς. Ίσως μείνουν κάποια ερείπια να θυμίζουν στους επιζώντες ότι κάποτε υπήρχε η Ελλάδα και οι Έλληνες.