Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Έτοιμοι ή όχι;

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 έχουμε τον Αγιασμό στα σχολεία. Χιλιάδες παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία της πόλης μας, στις αίθουσες, στις αυλές. Το να πει κανείς ότι η κατάσταση των σχολείων μας είναι ειδυλλιακή, θα είναι μία υπερβολικά αισιόδοξη εκτίμηση.

Γιατί η Κατερίνη δεν έχει 5-6 σχολεία μόνο...

Το θέμα όμως δεν είναι ότι φέτος τα σχολεία μας θα είναι σε καλή κατάσταση να υποδεχτούν τα παιδιά. Η πραγματικότητα είναι ότι τα σχολεία μας δεν είναι ΠΟΤΕ ΕΤΟΙΜΑ! Είναι απαράδεκτο το 2024 να μιλάμε για έτοιμα ή όχι σχολεία και μάλιστα μια εβδομάδα πριν αυτά ανοίξουν. Τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα όλη τη χρονιά και ενδιάμεσα αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες, να αντιμετωπιστούν άμεσα. Δηλαδή με το που ανοίγουν τα σχολεία, το μόνο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι ένα σκούπισμα για την σκόνη και άντε κανένα φρεσκάρισμα στους τοίχους. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε στην Κατερίνη, και υποθέτουμε στο και μεγαλύτερο μέρος της πατρίδας μας.

Όπως είμαστε τσαπατσούληδες και ωχ αδερφέ στα πάντα, έτσι είμαστε και στο θέμα των σχολείων, οπότε ανακοινώσεις του στιλ είμαστε έτοιμοι και κάναμε δουλειά, προσωπικά εμάς δεν μας αγγίζουν καθόλου.

Πάμε σε άλλα:

Οι προπονήσεις των αθλητικών συλλόγων της Κατερίνης έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν περιμένουν τον Σεπτέμβρη όπως τα σχολεία. Και εδώ μιλάμε για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ! Είναι έτοιμες οι αθλητικές εγκαταστάσεις μας για αυτά; Δεν πιστεύουμε να θέλετε απάντηση...

Καλή σχολική και αθλητική χρονιά, με υγεία! Γιατί μόνο αυτό μας έμεινε...