Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Το αδιαχώρητο στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Εκατοντάδες ήταν τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά που ξεκίνησαν σήμερα τις προπονήσεις τους για την νέα χρονιά στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης!

Τεράστια η προσφορά των αθλητικών συλλόγων της Κατερίνης που γεμίζουν τα γήπεδα με νέα παιδιά που διψούν για άθληση! Αυτό από μόνο του είναι μία τεράστια επιτυχία για τους συλλόγους της πόλης μας που κάτω από την σκέπη τους η νεολαία μας μαθαίνει τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού!

Μαζί τους οι πραγματικοί ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς! Σε αυτούς ανήκουν τα συγχαρητήρια γιατί αυτοί φέρνουν τα παιδιά τους στους αθλητικούς συλλόγους. Χωρίς τους γονείς δεν υπάρχει αθλητισμός, δεν υπάρχει παιδεία! Είναι σταθερή αξία και η σημαντικότερη όλων, ένας φάρος αισιοδοξίας και ελπίδας! Αυτοί είναι που δίνουν δύναμη στους συλλόγους να συνεχίσουν!

Με κόπους, στερήσεις, βάσανα και άγχη, επιλέγουν να μυήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, να τα απομακρύνουν από τηλεοράσεις και κινητά, από την καθιστική ζωή. Να κάνουν παρέες τα παιδιά τους, να κοινωνικοποιηθούν! Σε εποχές όπου η βοήθεια από το κράτος είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη τόσο για τους ίδιους τους γονείς, όσο και για τους αθλητικούς συλλόγους, αυτοί επιλέγουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!

➤ Εδώ οφείλει η τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως ο Δήμος Κατερίνης, να συμβάλλει στο ποσοστό που μπορεί (και γιατί όχι να υπερβάλλει εαυτόν!), και να εκσυγχρονίσει τις παμπάλαιες αθλητικές υποδομές, προσφέροντας ότι το καλύτερο στην νεολαία της πόλης μας. Είναι κρίμα οι γενναίες προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων και οι κόποι των γονιών να συνθλίβονται ανάμεσα σε πεπαλαιωμένες αθλητικές υποδομές που έχουν να ανακαινιστούν δεκαετίες και βάλε. Ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να ανακαινίσει και να δημιουργήσει αθλητικές υποδομές που θα είναι θέλγητρο για γονείς και παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε γήπεδα στολίδια για να φιλοξενούν το πολυτιμότερο όλων που έχουμε. Τα παιδιά μας!


* Από σήμερα όπως αναφέραμε παραπάνω, γίνεται ο πραγματικός χαμός από κόσμο στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης. Γονείς με τα αυτοκίνητα τους φέρνουν στο γήπεδο τα παιδιά τους. Μεγαλύτερα παιδιά με τα ποδήλατα τους έρχονται και αυτά στο γήπεδο. Μεγαλύτεροι άνθρωποι έρχονται για να αθληθούν. Η κίνηση είναι μεγάλη, ο δρόμος έξω από το γήπεδο στενός και επικίνδυνος για τα παιδιά. Ποδηλατόδρομος δεν υπάρχει. Ο Δήμος Κατερίνης θα πρέπει να σκεφτεί την προοπτική πεζοδρόμησης του δρόμου έξω από το Α΄ ΔΑΚ. Από τον ένα κυκλικό κόμβο έως τον άλλο. Μαζί με την απαραίτητη δημιουργία ενός πάρκινγκ. Η ασφάλεια των παιδιών μας προέχει όσο τίποτα άλλο.

* Φώτο αρχείου.