Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα μας καλεί να προετοιμαστούμε για... πόλεμο.

Ας πάνε πρώτα ο Αυτιάς, ο Μεϊμαράκης και η Μελέτη και οι άλλοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, να δούμε τι θα κάνουν και ύστερα βλέπουμε.

Α... και όσο οι "ράμπο" ευρωβουλευτές μας θα πολεμάνε τους Ρώσους, εμείς να παίρνουμε τους παχυλούς μισθούς τους και θα τους στηρίζουμε με καρδούλες και σημαιούλες στα κοινωνικά δίκτυα!

Δεν είναι καθόλου αστείο όλο αυτό. Η παραφροσύνη έχει χτυπήσει κόκκινο στους πολιτικούς μας! Ψάχνουν συνέχεια αφορμές για να κάνουν πόλεμο ή για να μην τελειώνουν ποτέ οι πόλεμοι.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μας καλεί «να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά τη Ρωσία σε έξι έως οκτώ χρόνια!» Δηλαδή να στείλουμε τα παιδιά μας να σφαγιαστούν ή να σφάξουν παιδιά άλλων πατεράδων και μανών για τα τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των μεγάλων πολυεθνικών (όπλων, εμβολίων, κ.α.)!

Το εξοργιστικό είναι ότι στην φωτογραφία που συνοδεύει το κατάπτυστο δελτίο τύπου του ΕΛΚ, διακρίνεται το ελληνικό εθνόσημο σε στρατιωτική στολή.

Το ΕΛΚ ταυτόχρονα θέλει να κάνουμε θυσίες και να συνεχίσουμε ή ακόμα να στείλουμε περισσότερα όπλα και βοήθεια στην Ουκρανία!

Το ΕΛΚ μάλλον δεν έχει πληροφορηθεί ότι εδώ και 50 χρόνια, η Τουρκία έχει εισβάλλει σε ένα κράτος μέλος της και κατέχει το 37% περίπου του εδάφους της Κύπρου. Τι, δεν του το είπαν τα μέλη του, οι Έλληνες ευρωβουλευτές τις ΝΔ. Τι παράλειψη...

Αντί να κάνουν ότι το καλύτερο μπορεί να γίνει για την ειρήνη, αυτοί ζητούν περισσότερα όπλα και περισσότερο αίμα!

Και δυστυχώς αυτή την παράλογη, αυτοκαταστροφική μανία των Ευρωπαίων "ηγετών" υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η κυβέρνηση της ΝΔ, και είναι θέμα χρόνου να μας βάλουν σε σοβαρούς μπελάδες. Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ έχουν... κηρύξει ήδη πόλεμο στη Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή κάθονται σούζα στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας, δεν είναι των λαών. Αν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν οι ίδιοι! Εμείς θα τους κουνάμε το μαντήλι και θα τους δώσουμε και κανένα σνακ για τις δύσκολες ημέρες!

Εμείς πάντως από την "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας το λέγαμε εδώ και χρόνια. Προσέχετε που βάζετε την ψήφο σας. Δεν μας ακούσατε όμως. Καλά να πάθετε και δυστυχώς μαζί με εσάς θα πάθουμε και εμείς.


➤ Η πολεμοχαρής ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος:

Η Ομάδα του ΕΛΚ θέλει η Ευρώπη να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να προστατεύσει και να συμβάλει στην ειρήνη. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση επιμένει ένα νέο στρατηγικό έγγραφο της Ομάδας του ΕΛΚ "Μια Ευρώπη που προστατεύει: μια Ευρώπη που υποστηρίζει την πραγματική ειρήνη, οικοδομώντας μια πραγματική Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση" που εγκρίθηκε ομόφωνα την Τετάρτη από τα μέλη της Ομάδας του ΕΛΚ.

"Είναι αυτονόητο ότι για το ΕΛΚ, η άμυνα αποτελεί προτεραιότητα και μεαυτό το στρατηγικό έγγραφο υποδεικνύουμε τον τρόπο ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας ", δηλώνει ο Andrzej Halicki, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ, αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο οποίος πρωτοστάτησε στη σύνταξη του εγγράφου.

"Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο - όπως λέει και το λατινικό ρητό. Σε περιόδους αυξανόμενης παγκόσμιας ανασφάλειας, η ικανότητα της ΕΕ να αμυνθεί καθίσταται ζωτικής σημασίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά τη Ρωσία σε έξι έως οκτώ χρόνια. Αυτό δεν θα είναι εφικτό χωρίς συγκεκριμένη δράση και πολιτική βούληση. Η ΕΕ, συμπληρώνοντας το ΝΑΤΟ και μαζί με τα κράτη μέλη της, πρέπει να ενισχύσει την αμυντική παραγωγή, να δημιουργήσει αποθέματα και να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο. Οι διεκδικητές μας μας παρακολουθούν στενά για να δουν αν θα τα καταφέρουμε ή αν θα αποτύχουμε", λέει ο Andrius Kubilius, ευρωβουλευτής και υποψήφιος επίτροπος της ΕΕ για την Άμυνα και το Διάστημα.

Στο έγγραφο της Ομάδας ΕΛΚ τονίζεται ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πραγματική ευρωπαϊκή ενιαία αγορά για την άμυνα, ότι πρέπει να σκεφτεί σε μεγάλο βαθμό και να επενδύσει στην αμυντική τεχνολογία του μέλλοντος. Επισημαίνει ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αμυντική συνεργασία και ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές ικανότητες, καθώς και περισσότερες επενδύσεις, έξυπνη ρύθμιση και δημιουργία βιομηχανικών ικανοτήτων.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

* Image by Gordon Johnson from Pixabay