Το Χάρβαρντ, μάλλον γοητεύτηκε από την ικανότητα του κ. Τσίπρα να πάρει ένα ΟΧΙ από το δημοψήφισμα για την Ευρώπη και να το κάνει ΝΑΙ, να μας φέρει ένα 3ο μνημόνιο και μετά από διαπραγματεύσεις 17 ωρών με τους δανειστές-τοκογλύφους να μας φέρει ένα σχέδιο διάσωσης ενδεχομένως χειρότερο από αυτό που του είχαν αρχικά προτείνει οι ίδιοι. Και φυσικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η ικανότητα του να δώσει στους σκοπιανούς μία "Συμφωνία των Πρεσπών" που τους έδωσε ότι ζητούσαν, δηλαδή την αναγνώριση τους από την Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν το Χάρβαρντ αποφάσισε να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για διαλέξεις στους φοιτητές. Ο λόγος σύμφωνα με το πανεπιστήμιο είναι ότι: «Η παρουσία του κ. Τσίπρα στην πανεπιστημιούπολη θα μας επιτρέψει να μάθουμε από τις εμπειρίες του σε πολιτικές διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις καθώς και από τις προσπάθειές του να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη λιτότητα και να διευκολύνει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών».
Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με το Χάρβαρντ, όλη αυτή η συσσωρευμένη πηγή εμπειριών και ικανοτήτων του κ. Τσίπρα να περάσει στους φοιτητές. Να μην πάνε χαμένες όλες αυτές οι "γνώσεις".
➤ Η ανακοίνωση του Χάρβαρντ: ces.fas.harvard.edu