Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Να και σε κάτι που χρησιμεύουν.

















Γιατί αλλιώς δεν προσφέρουν και κάτι το ιδιαίτερο στην πόλη. Η Κατερίνη δεν χρειάζεται κολονάκια, χρειάζεται δρόμους που δεν έχει, χρειάζεται ποδηλατόδρομους και κυρίως χρειάζεται όλα αυτά να συντηρούνται, κάτι που εκ του αποτελέσματος, δεν γίνεται.

Όσο για τα κολονάκια όπως και τα διαφόρου είδους σαμαράκια που έχουν κατακλύσει όλη την πόλη, από το κέντρο έως την περιφέρεια της, τι να πεις; Ο καθένας (από τον Δήμο έως τον γείτονα μας) βάζει τα κολονάκια και τα σαμαράκια, αλλά ξεχνάει να τα συντηρήσει ή να τα αντικαταστήσει όταν φθαρούν ή καταστραφούν. Μελέτη γίνεται για την αναγκαιότητα τοποθέτησης τους; Άδεια υπάρχει; Βλέπουμε σε πολλές γειτονιές κατεστραμμένα κολονάκια με τις βίδες να εξέχουν της ασφάλτου, άλλα να είναι κομμένα στη μέση, άλλα ίσα ίσα που φαίνονται. Και τα αυτοκίνητα τα πατάνε, οι ποδηλάτες κινδυνεύουν, μια εικόνα μπάχαλο.

Τουλάχιστον το κολονάκι της φωτογραφίας μας εξυπηρετεί έναν σκοπό. Αυτό της γλάστρας! Σε μια πόλη που θυμίζει (τουλάχιστον από ποιότητα δρόμων), "εμπόλεμη ζώνη", όπου χρειάζονται ειδικές ικανότητες να οδηγήσεις ανάμεσα σε λακκούβες, σαμαράκια, φρεάτια που είτε εξέχουν είτε είναι βυθισμένα στην άσφαλτο, αυτό το κολονάκι μας δίνει μία άλλη "ομορφιά" στους δρόμους μας!