Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω Αλέξη Τσίπρα;

















Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις αύριο Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2025 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι εκείνο το χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, οπότε το μυαλό μας πάει προς τα εκεί.

Ο λόγος είναι άραγε ότι θα έχει πολύ κόσμο που θα θέλει να δει την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα; Ή λόγω της περιβόητης "Συμφωνίας των Πρεσπών" που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διοργανωτές φοβούνται διαμαρτυρίες από πολίτες της Θεσσαλονίκης;

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων που έχουν προγραμματιστεί για την 17-01-2026 και ώρες 11:30 και 12:00 στον άξονα της Αριστοτέλους, καθώς και κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση – πορεία από την 08:00 ώρα έως την 20:00 ώρα της 17-01-2026 εντός της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Σοφίας και την Λεωφόρο Νίκης, συμπεριλαμβανομένου του πλακόστρωτου της παραλίας (από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αγίας Σοφίας), στο κέντρο πόλης, καθώς, από την πραγματοποίηση των εν λόγω συναθροίσεων στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, ή σχετικής ή κάθε άλλης συνάθροισης – πορείας εντός των παραπάνω τοπικών και χρονικών οριοθετήσεων, α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.