Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση για τον ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο Πιερίας.



Σήμερα το απόγευμα βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο για μια σημαντική εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι.Ν.
Διαπιστώσαμε το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ενορίες της πόλης μας, έργο που ανακουφίζει, βοηθά και προσφέρει αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται.
Εκεί συναντήσαμε τον Πάτερ Δημήτριο Σιαμάγκα που είναι και ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.


Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε για την σημερινή εκδήλωση:









«Στα πλαίσια ομιλιών και δράσεων που διοργανώνει το Φιλόπτωχο μας Ταμείο με σκοπό το πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, συχνά προσκαλούμε επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους για ομιλίες και παρουσιάσεις.
Η σημερινή εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από την γιατρό κυρία Τατόλα Βάγια ειδική παθολόγο εξειδικευμένη στον διαβήτη η οποία θα μας μιλήσει για τον ζαχαρώδη διαβήτη.
Επίσης θα γίνουν και δωρεάν μετρήσεις ζαχάρου στους ενορίτες μας που είναι απόψε εδώ.
Επίσης σαν φιλόπτωχος ταμείο έχουμε δωρεάν σίτιση για 22 συνανθρώπους μας και δωρεάν φάρμακα σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα από μόνοι τους να αντεπεξέλθουν στο κόστος αγοράς των φαρμάκων.
Θέλω να καλέσω τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει γιατί οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες και εξαρτυόμαστε από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους. Και να μας ενημερώνουν για ανθρώπους και οικογένειες που η κρίση τους έχει φέρει σε δύσκολη κατάσταση ώστε να μπορέσουμε και εμείς να τους βοηθήσουμε.
Να σας ενημερώσω ότι τα φάρμακα τα αγοράζουμε εμείς από το φιλόπτωχο μας ταμείο και με έσοδα από το κυτίο αγάπης που πάλι μας βοηθάει ο κόσμος.
Όσον αναφορά για τα τρόφιμα υπάρχουν δωρητές οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια, και ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Βιομηχανία Γάλακτος Κατερίνης ΚΟΡΦΗ Α.Ε. που εβδομαδιαίος μας τροφοδοτεί με γάλατα, χυμούς, γιαούρτια και κακάο και το κυριότερο είναι ότι είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν μεγαλύτερες ποσότητες αν αυτό χρειαστεί.»
 Μιλήσαμε και με την κυρία Λοτζιανιότου Παρασκευή η οποία είναι η ταμίας και η ψυχή του Φιλόπτωχου Ταμείου εδώ και 15 χρόνια η οποία μας είπε:              

«Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη 4 συγκεντρώσεις σε χρονικό διάστημα δυο μηνών και όπως βλέπετε σήμερα ο κόσμος ανταποκρίνεται και είναι κάτι που μας γεμίζει με δύναμη ώστε να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας.
Ο σκοπός μας είναι η βοήθεια και η αλληλεγγύη, βρισκόμαστε κοντά στον άρρωστο, στον γέροντα, τον πονεμένο άνθρωπο, διακονούμε και δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια έχουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που χρειάζονται την βοήθεια μας.
Υπάρχουν όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν έχουν τα προς το ζην, δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους ούτε να τα πάνε στο γιατρό.
Θέλω δημόσια από την ιστοσελίδα σας να απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν το έργο μας αλλά και το έργο των άλλων ενοριών με κάποιας μορφής δωρεάς για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους έχουν προβλήματα.
Θέλω να ευχαριστήσω τις υπόλοιπες κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου για την βοήθεια τους, χωρίς αυτές τίποτα δεν θα γινότανε.
Να ευχαριστήσω τους ιερείς μας, τον Πάτερ Δημήτριο και τον Πάτερ Ευάγγελο που από το μετερίζι τους και αυτοί προσφέρουν θεάρεστο έργο και μας βοηθούν πάντα.»

Η κυρία Βάγια Τατόλα που διατηρεί ιατρείο στον Σβορώνο μας μίλησε και αυτή για την σημερινή εκδήλωση:

«Σήμερα θα ενημερώσουμε τον κόσμο για τον ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2, και θα κάνουμε και μετρήσεις ζαχάρου.
Θα δώσουμε οδηγίες απλές ώστε να μπορεί ο κόσμος να αναγνωρίζει τον διαβήτη και να απευθύνονται στο ειδικό γιατρό υγείας ώστε να προλάβουν τυχών επιπλοκές.
Είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε και σε αυτό επίσης θα αναφερθούμε σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάτερ Δημήτριο και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας για την σημερινή πρόσκληση και να τους συγχαρώ για την όλη προσπάθεια τους.»