Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ


Επτά χορευτικά συγκροτήματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του χοροδιδασκάλου Γεωργίου Δημόπουλου στο συναπάντημα των χορευτικών συγκροτημάτων της Πιερίας.
   Σε μια βραδιά που ο χορός, «η σιωπηλή ποίηση» όπως τη χαρακτηρίζει ο ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος, κυριάρχησε αντάμα με τη μουσική. Έτσι που όλοι μαζί σαν μια οικογένεια κατέδειξαν ότι ο χορευτική πανδαισία συνυπάρχει με τις δημιουργικές ανησυχίες του ανθρώπου.
   Το Σαββατόβραδο 28 Μαρτίου 2015 συμπορεύθηκαν χορευτικά χωρίς τις παραδοσιακές ενδυμασίες αλλά και ξεφάντωσαν μαζί  στο κοσμικό κέντρο «Λεμονανθός» του Κάτω Αγίου Ιωάννη Κατερίνης, χορευτές από τους συλλόγους, Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Εξωραϊστικός Παραλίας, Θρακών Κατερίνης, Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους, «Νοσταλγοί της παράδοσης» Κάτω Αγίου Ιωάννη και «Θρακικός» Γανόχωρας.

  
 Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους χορευτές ο εμπνευστής της συνάντησης χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος, αφού τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία στο χορευτικό συναπάντημα, επισήμανε: «Όλους μας ενώνει και μας καθοδηγεί η αγάπη μας για την παράδοση. Μας συναρπάζει και μας γοητεύει ο χορός που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, μέρος της ζωής μας. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως η αποψινή είναι βέβαιο ότι ενδυναμώνουν και καταξιώνουν τις επιλογές μας. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα.»


   Το χορευτικό συναπάντημα το επένδυσαν μουσικά οι δεξιοτέχνες μουσικοί Δημήτριος Αλτατζίδης στο τραγούδι και το ακορντεόν, Σάββας Εγγονίδης στη λύρα και Παναγιώτης Εγγονίδης στο νταούλι.
   Η βραδιά που διανθίστηκε με όλες τις εκφάνσεις του χορού και των μουσικών ακουσμάτων (παραδοσιακό και νεώτερο ρεπερτόριο) κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Όλοι πρότειναν σύντομα να επαναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία, μάλιστα με την παρουσία ακόμα περισσότερων χορευτικών συλλόγων από την Πιερία.