Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Ιδιαίτερα τυχεροί πρέπει να ένιωσαν όσοι ήταν χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης και παρακολούθησαν την συναυλία των..καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Ήταν μια συναυλία υψηλής ποιότητας, κάτι το οποίο είχε πολύ καιρό η πόλη μας να δει και κυρίως να ακούσει από κοντά.
Πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αλλά και απλοί συμπολίτες μαγεμένοι από την μουσική που «δραπέτευε» από τα στενά όρια της αίθουσας της «ΕΚΑΒΗΣ» και πλημμύριζε τους κοντινούς δρόμους σε αυτήν μιας που η αίθουσα αποδείχτηκε ιδιαίτερα μικρή για ένα τέτοιο γεγονός θα θυμούνται για αρκετό καιρό την χθεσινή συναυλία.



Όσο και να προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την ομορφιά της μουσικής που ακούσαμε χθες το βράδυ δεν πλησιάζουμε ούτε στο ελάχιστο.
Νομίζουμε ότι όσοι ήταν εκεί θα πρέπει να κοιμήθηκαν το βράδυ έχοντας στο μυαλό τους τις υπέροχες νότες που προσέφεραν απλόχερα στους παρευρισκόμενους λίγη από την μαγεία της μουσικής οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Μιλήσαμε με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης τον κύριο Κυριακού Δημήτρη που μας είπε για την χθεσινοβραδινή εκδήλωση:

«Σήμερα το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης παρουσιάζει στο κοινό της Κατερίνης την πρώτη συναυλία των καθηγητών του Σχολείου.

Είναι από την ίδρυση του σχολείου μας η πρώτη προσπάθεια να παρουσιάσουμε μια τέτοια συναυλία και συμμετέχουν οι καθηγητές μουσικής του σχολείου μας, και ο στόχος είναι αφενός να γνωρίσει η κοινωνία της Κατερίνης το έργο που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο και βέβαια να δοθεί η ευκαιρία και στους μαθητές μας να έχουν μια διαφορετική οπτική, τους καθηγητές στην σκηνή.

Οι καθηγητές μας που συμμετέχουν σήμερα στην συναυλία είναι άνθρωποι με πλούσιο βιογραφικό, σπουδές και εμπειρία και τους δίνεται σήμερα η ευκαιρία να δείξουν τις δικές τους δυνατότητες και ταλέντο.

Ένας στόχος της σημερινής εκδήλωσης αλλά και γενικά των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο είναι να μας εκπαιδεύει όλους σαν ακροατές μαζί και εμένα.

Να μπορούμε να μεταφέρουμε στον κόσμο μουσική Παιδεία και ακούσματα που όλο και κάτι θα προσφέρουν στον καθένα μας.

Όσον αφορά τώρα το Σχολείο μας και στο κτιριακό μπορώ να πω ότι βλέπω μια μεγάλη προσπάθεια και διάθεση από όλους τους φορείς, τους βουλευτές μας την κυρία Σοφία Μακρίδου την Αντιπεριφερειάρχη μας, και τον Δήμο Κατερίνης με τον Δήμαρχο μας τον Σάββα Χιονίδη που κάνει ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε όποια προβλήματα έχουμε και τους ευχαριστώ θερμά για όλες τις ενέργειες τους.»