Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣΤην Κυριακή 8-3-2015, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Διονύσιος ανήγγειλε τη δημιουργία νέου Παρεκκλησίου στην ενορία της Αγίας Άννας, επ' ονόματι του σύγχρονου Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, Αρχιεπισκόπου Σαγκάης και Σαν Φρανσίσκο του θαυματουργού.
Αφού μίλησε συνοπτικά για το βίο του, κατόπιν παρουσίασε τεμάχιο των αμφίων του Αγίου, το οποίο παραχωρήθηκε στην ενορία από τον Ρώσο Πρωθιερέα π. Αλέξιο, προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτλ Αμερικής, όπου εκεί εκοιμήθη ο Άγιος. Το ιερό άμφιο μετέφερε από το Σιάτλ τον περασμένο Νοέμβριο ο π. Δημήτριος.
Όλοι οι ενορίτες είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το Ιερό Άμφιο του Αγίου, το οποίο θα παραμείνει μόνιμα στην ενορία, και συγκεκριμένα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου το οποίο θα δημιουργηθεί στο γυναικωνίτη του Ι. Ναού.
Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά ή να προσφέρει τον οβολό του για την αποπεράτωση των εργασιών.